Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
4276
4276

«Горить-палає московське залізяччя» – новини з Криворізького напрямку фронту

«Горить-палає московське залізяччя» - новини з Криворізького напрямку фронту

Новини з Криворізького напрямку фронту станом на вечір 5 червня Nikopolnews повідомляє, посилаючись на ряд джерел.

Так, зокрема, цікаві новини надійшли з Високопілля – поки що окупованого селища біля Зеленодольська на території Херсонської області. Що відбувається у громаді, розповів місцевий активіст Юрій Самохвалов.

За його словами, ніч у Високопіллі пройшла дуже гучно, на ранок ситуація спростилась, а от вже після обіду знову почалася робота на відрізку Високопілля-Князівка. Ситуація ускладнюється тим, що рашисти займають позиції між будинками, відпрацьовують з АГС протягом 15-20 хвилин, а потім їдуть в інше місце.

Маємо гарні новини зі ставків Блакитного: вночі там накрили рашистський склад боєзапасів, а вдень звідти град намагався робити шкоду нашим ЗСУ біля Іванівки, але уважні “очі” на крилах побачили те непотрібство. Арта не заставила себе довго чекати – горить і палає москальське залізяччя, – пише Юрій Самохвалов.

Також він прокоментував ситуацію по селу Іванівка:

Іванівка дуже зваблює усіх: у новинах пишуть що звільнена (ніт), на карті навіть показали нашою (теж недостовірна інформація), та й наче їх там майже немає (теж ніт, бо сидить їх там як блох на собаці без хазяїв по пустим хатам), тому чекаємо слушного моменту.

А ще, за словами Юрія Самохвалова,  рашистів прорідили вночі між Старосіллям та Архангельським.

Тихенько так зайшли, тихенько так відправили на добрива два організми, а ще взяли декілька “язиків”, – розповів місцевий актвиіст.

Люди продовжують спроби залишити окуповані села. На жаль, загарбники чинять перепони.

Сьогодні з Високопілля намагались вийти майже 50 осіб, але орки згодились пропустити тільки 8. Також намагалися вийти люди з Потьомкіного, але тут не пустили нікого.

Таке рішення вони пояснили небезпекою для цивільних, хоча всі ми добре розуміємо – у Потьомкіному залишилось близько тридцяти людей, а без них ЗСУ дуже легко та швидко організує добрива з організмів, – пояснив поведінку окупантів Юрій Самохвалов.

Що каже про ситуацію на Криворізькому напрямку Олександр Вілкул

Орки зривають плити з доріг і мінують берег річки – Вілкул про ситуацію на Криворізькому напрямку

За словами начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, ситуація на Криворізькому напрямку зберігається напруженою, але стабільною і повністю контрольованою Збройними силами України. Наші військові проявляють справжні мужність і героїзм. Ведуть не тільки успішну оборону, але і проводять ефективні бойові дії на південному від Кривого Рогу напрямку.

За даними Міністерства оборони України сьогодні окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Біла Криниця. Але після вогневого ураження силами оборони України відійшли на раніше зайняті позиції. Завдяки вмілим діям ВСУ ворог несе значні втрати в живій силі і техніці.

Не маючи ні тактичного, ні стратегічного успіху, ворог весь тиждень продовжував підлі обстріл по всій лінії зіткнення. Обстріл провадяться з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків, мінометів. Застосовуються варварські, заборонені Женевською конвенцією касетні, фосфорні боєприпаси. Фіксується і застосування бойової авіації.

Сьогодні зазнала артобстрілу Зеленодольская громада Криворізького району. У Великій Костромке і Малій Костромці 2 будинки зруйновані, ще 6 пошкоджені. Люди не постраждали. Вдарили і по прикордонних територіях Широківської громади.

Як ми бачимо, окупанти продовжують тактику випаленої землі і не зупиняються ні перед чим – б’ють по церквах, дитячих садках, бібліотеках, житлових будинках. Протягом тижня поранення отримали кілька мирних жителів, в тому числі – жінки і діти.

Сапери і рятувальники продовжують розмінування територій. З початку війни знешкоджено вже більше 2-х тисяч касетних та інших боєприпасів.

Ситуація у Кривому Розі та районі стабільна і повністю контролюється Збройними Силами України та Військовою адміністрацією.

Продовжуємо зміцнювати нашу оборону. Робота не зупиняється ні на один день і ведеться на усіх напрямах – як більш, так і менш небезпечних. Продовжуємо забезпечувати військових необхідною технікою, будматеріалами, інструментами. Також продовжуємо серйозно допомагати нашим частинам забезпечення засобами захисту, зв’язку, автотехніку і багатьом іншим, – запевнив Олександр Вілкул.

Головне фото – ілюстративне, з відкритих джерел

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу