Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
785
785

60 днів знаходиться в полоні у окупантів заступник мера Енергодара Іван Самойдюк

60 днів знаходиться в полоні у окупантів заступник мера Енергодара Іван Самойдюк

Сьогодні, 17 травня – рівно 60 днів, як знаходиться у полоні заступник мера Енергодара Іван Самойдюк. З цього приводу міський голова Дмитро Орлов звернувся до громадськості і влади, передає Nikopolnews.

Рівно 60 днів тому було зухвало викрадено мого першого заступника Івана Самойдюка. Вже 60 днів ні у мене, ні у сім’ї  Івана Гнатовича немає жодного з ним зв’язку. Людина, яка у важкий час самовіддано виконувала свої обов’язки, зараз сидить десь у підвалах і його життя залежить від примхи людей зі зброєю, – розповів Дмитро Орлов.

Він зазначив, що майже кожен тиждень проходять обміни полоненими, але Іван Самойдюк так і залишається в неволі.

Дуже хочеться вірити, що з ним буде все гаразд. Але Іван Гнатович – людина не молода і має певні проблеми зі здоров’ям. Недоступність  ліків та нормальних умов кожен день варті йому здоров’я, – зазначив Дмитро Орлов.

Прошу всі державні служби, які займаються питанням обміну полоненими, докласти можливих і неможливих зусиль для найскорішого його  звільнення! – звернувся він до влади.

Нагадаємо, після викрадення Івана Самойдюка енергодарці декілька разів виходили на проукраїнські мітинги. Мирних людей окупанти розганяли із застосуванням зброї. Були поранені.
Міський голова Дмитро Орлов майже два місяці не виходив на зв’язок із мешканцями. Як пізніше з’ясувалося, він переховувався в Енергодарі від окупантів, які полювали на нього. Врешті Дмитру Орлову вдалося виїхати з Енергодара до Запоріжжя – йому допомогли українські спецслужби.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×