Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
24903
24903

Уламок наскрізь прошив дитину – історія порятунку 7-річної Аріни з Кривого Рогу

Уламок наскрізь прошив дитину – історія порятунку 7-річної Аріни з Кривого Рогу

Страшною і в той же час дивовижною історією порятунку 7-річної Аріни з Кривого Рогу поділилося місцеве видання «Свої», передає Nikopolnews. Дівчинка знаходилася у тому будинку, в який прилетіла російська ракета вранці 16 грудня під час масованої атаки.

Нагадаємо, внаслідок влучення ракети і руйнування будинку загинули четверо людей – це молода родина з півторарічним сином і 64-річна жінка. Ще 13 людей отримали поранення, серед них четверо дітей. 7-річна Аріна – дуже важка. А її порятунок – справжнє диво.

Аріну до лікарні доправив чоловік, який випадково опинився на місці трагічної події – розповідають «Свої». Чоловік на ім’я Сергій допомагав діставати людей з-під завалів до приїзду швидкої та рятувальників і знайшов дівчинку.

Сергій розповів, що вранці у п’ятницю він просто їхав на роботу, коли десь поруч з автівкою прогримів вибух. Чоловік звернув у провулок та почув наступний вибух.

«Тобто я від одного вибуху приїхав до іншого», – каже він.

Сергій кинув машину та побіг до будинку, на який впала ракета. Там, за його словами, майже нікого не було. Підбігли ще кілька хлопців. Відчувався витік газу, був дим, але полум’я ще не розгоралося. Люди почали кричати, що це все може вибухнути.

«Я почув, що плаче дитина. Хлопчина перший поліз на другий поверх. На сходинках сидів скривавлений чоловік. Поки інші люди намагалися його взяти під руки та відвести на безпечну відстань, хлопчина знайшов цю дитину – дівчинку, та передав іншому. Той виніс її на вулицю, а я вже в нього її забрав».

Полум’я почало розгоратися. З-під завалів у частині будинку, яку сильно вивернуло, дуже кричала людина.

Постраждалу дівчинку звати Аріна, їй на вигляд 7-10 років (за даними ОВА було госпіталізовано дівчинку 7 років). У неї є молодша сестричка. Яку ще належало розшукати Сергію.

Аріна була в піжамі, на грудях виднілися сліди крові. Проте дитина жалілася лише на біль у руці. Чоловік зафіксував її, попросив не рухатися та чимдуж побіг до машини, а це метрів 200 від будинку. На щастя, по дорозі натрапив на бусик з водієм. Заскочив з дитиною всередину та попросив водія їхати в лікарню.

«Всю дорогу тримав її клубочком. Я ж дивлюсь, в неї грудна клітина вся в крові. Вона втрачає свідомість, потім приходить в себе, її лице, вона вся в крові. Там жах був. Розмовляв, аби вона не втратила свідомість. Коли ми проїхали перехрестя, ще ніхто не пропускав, світлофори не працювали, такий хаос. Вона почала хрипіти, якийсь шум з грудей, і тоді я чомусь подумав за легені».

Сергій заніс дівчинку в лікарню, знайшов каталку, поклав обережно та передав медикам. Аріну одразу направили у реанімацію. А люди на бусику відвезли чоловіка назад до будинку.

«Вже були одна чи дві швидкі. Ми розбивали вікна в будинку, забрали в швидкій носилки, намагалися дістати з-під завалів людину, яка кричала з самого початку. Там почався вогонь розгорятися на передостанньому поверсі, де склалися плити. А там же люди були під завалами й газ. Потім з’явилася поліція. І нас попросили відійти».

З будинку вивели дівчину років 25. Вона була вся в крові та тримала маленьку дитину. Обоє пішли у швидку. До них підсіла ще одна постраждала жінка. Сергій підбіг, аби запитати, чи знають вони Аріну, чи бачили її меншу сестричку та батьків. Жінки у швидкій відповіли, що маленька дитина то і є сестра Аріна. А от де їхні батьки, вони не знали.

«На вид дівчинка була в повному порядку. Але її з усіма забрали у лікарню».

Сергій також поїхав до медзакладу. Реаніматолог повідомив, що в Аріни наскрізне уламкове поранення грудної клітини. Уламок залетів спереду та вилетів зі спини, зачепивши легені. Дівчинка була в реанімації.

«Її ввели в кому, стабілізували, їй потрібна була кров, забрали її в хірургію. Я попросив, подивіться обов’язково руку. А лікар відповів, що з рукою все гаразд. Схоже, через те, що була пробита грудна клітина, рука чи відмовляла, чи тяжко було її рухати».

Вже на виході з лікарні Сергій зустрів батьків Аріни. Вони почали розпитувати, в якому стані була дитина. За словами Сергія, це була жахлива картина, тому він їм нічого не розповів. По медичній частині вони можуть розпитати подробиці у лікаря.

«Хто чим міг, той тим і допомагав. Хто боявся, не підходив, хто тікав звідтіля, проходив повз, – розповів Сергій. – Хлопці, які перші забігли в аварійний будинок, прямо по завалах ходили, це було дивовижно. Вони ходили по будинку, намагалися дізнатися стан людей, бо не всіх можна тягти, різні травми є. Вони молодці».

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×