Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
763
763

Абонплата за воду у Нікополі: з якого місяця платити і скільки

Абонплата за воду у Нікополі: з якого місяця платити і скільки

Абонплата за воду у Нікополі: після публікації офіційної інформації водоканалу проїї введення  багатьом городянам залишилося не ясно, з якого місяця  будуть нараховувати і скільки платити. Нагадаємо, раніше Nikopolnews повідомляв про те, що у Нікополі з’явився новий комунальний платіж – абонентська плата за воду. ТУТ докладно про це.

На офіційних сайтах Нікопольської міської ради та водоканалу написано дослівно:

«З 01.01.2022р. плата за абонентське обслуговування застосовується підприємством до усіх споживачів: юридичних осіб (включаючи бюджетні установи незалежно від розташованості (у окремих будівлях, у багатоквартирних будинках) та населення (населення приватного сектору, розташованого у окремих будівлях; населення у багатоквартирних будинках), з якими укладені індивідуальні договори про надання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення (у паперовому варіанті або у варіанті публічних договорів приєднання).».

Абонплата за воду у Нікополі: з якого місяця платити і скільки

Скрін з сайту міськради

І з цього можна зробити висновок, що абонплату потрібно вносити з 1 січня. Однак, нараховувати абонентську плату користувачам будуть не з 1 січня 2022 року, а з 1 березня 2022 року. Таке уточнення зробив сьогодні представник водоканалу Денис Тюлькин на офіційній сторінці підприємства у Фейсбуці.

Сума абонплати за воду є фіксованою і відрізняється для населення та юридичних осіб. Вона становить:

  • населення-20,2 грн (10,01 – водопостачання, 10,19 – водовідведення). Тобто, користувачі, у яких немає каналізації, будуть оплачувати 10,01 грн. А всі інші – 20,2 грн на місяць
  • юридичні особи-70,38 грн (35,19 грн водопостачання, 35,19 – водовідведення).

Як саме користувачі будуть вносити абонплату, ще точно невідомо. Механізм розробляється. У водоканалі обіцяють повідомити про це додатково. Також інформація з’явиться в квитанціях і Особистому кабінеті.

Денис Тюлкін ще раз пояснив, звідки взялася абонплата. За його словами, спочатку певні витрати не були враховані в тарифі. Їх і винесли в окрему абонплату. Це, зокрема, утримання абонементського відділу, який займається зняттям показань, опломбуванням, прийомом і обробкою платежів і актів, обслуговуванням абонентів; а також друк квитанцій, ведення сайту і т. д.

Тобто, якби не вводили абонплату, тариф на воду був би вищим. І така ситуація в усіх містах України.

Нагадаємо, раніше  повідомлялося, що максимально допустимий розмір абонплати залежить від прожиткового мінімуму в Україні. Тобто, буде підвищуватися прожитковий мінімум – буде підвищуватися і допустимий розмір.

Зараз максимально допустимий розмір абонплати становить для населення 36,88 грн. А з липня цього року буде 38,07 грн.

У Нікополі ввели абонплату за воду

Тарифи на комуналку в Нікополі в січні

Скільки в Нікополі витратять на утримання влади в 2022 році< / a>

Скільки в Нікополі витратять на соціальний захист населення в 2022 році< / a>

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×