Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1638
1638

«Але ніщо не змусить мене виїхати»: мешканці Нікополя розповіли телеканалу FREEДОМ про ворожий терор (відео)

«Але ніщо не змусить мене виїхати»: мешканці Нікополя розповіли телеканалу FREEДОМ про ворожий терор (відео)

Телеканал FREEДОМ побував у місті, яке обстрілюється майже щодня ось уже майже 8 місяців., Мешканці Нікополя розповіли, як переживають постійні ворожі обстріли, передає Nikopolnews.

Місцевий житель Сергій Троцюк показав наслідки нещодавнього прильоту по центру міста:

“Сталося о 3 годині ночі. Прилетів снаряд і винесло все, що можна було. Я тут спав, мама в другій кімнаті, там у тій кімнаті спали. Влетіла земля, скло, все сюди полетіло. Диму був повний будинок. Ось яма від снаряда прямо під моїми вікнами. Ось земля, все це було в кімнаті. Полетіло так добре”

Чоловіка та інших мешканців будинку не зачепило. Щойно вибухнуло, згадує Сергій, одразу навкарачки переліз у коридор, бо тоді не знав, що буде далі.

“Це останні два снаряди. Один сюди прилетів, вибухнув. А один туди трохи далі. Лягали один за одним за пару секунд”, — каже він

Перший раз два місяці тому недалеко від будинку вже прилітав снаряд із реактивної системи залпового вогню “Град”. Тоді у квартирі вилетіло одне вікно. А вдруге майже всі. Утім, каже Сергій, навіть це не змусить його виїхати з рідного міста, де він працює на заводі.

“Тут не знаєш, сьогодні чи завтра. Стріляють куди попало. Будемо потихеньку збирати, згрібати. Усе буде добре. Сподіваюся, що скоро ми їх виженемо і все”, — поділився чоловік

Біля пошкоджених будинків одразу збираються комунальні служби, зрізають і прибирають поламані дерева, скло, засипають воронки від снарядів. Нікопольчанка Вікторія Железняк каже, що від липня працює майже щодня, прибираючи наслідки російських обстрілів по її рідному місту.

«Але ніщо не змусить мене виїхати»: мешканці Нікополя розповіли телеканалу FREEДОМ про ворожий терор (відео)

“Дуже важко приїжджати на обстріли, після обстрілів. Тому що дуже шкода людей. У мене у дворі був приліт, але не такий важкий, як буває по всьому місту. Ми навіть прибирали в приватному секторі, під нуль будинки”, — сказала працівниця комунального підприємства

Жінка ледь не плаче, тоді як її Нікополь російська армія обстрілює ледь не щодоби, в окупації в одному із сіл Запорізької області залишається рідна сестра з чотирма дітьми.

У цьому ж районі Нікополя в одному з навчальних закладів діє одне з найбільших бомбосховищ для містян. Його росіяни обстріляли вже 5 разів. За словами директорки ліцею Оксани Скрипник, на початку повномасштабної російської агресії там переховувалося 200 осіб. Нині постійно — 50.

Як повідомив начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко, упродовж останніх двох тижнів безпекова ситуація в Нікополі значно погіршилася, адже російські терористи постійно змінюють характер і час обстрілів, і під це підлаштуватися дуже важко.

“Швидкість польоту боєприпасів становить 800-900 метрів на секунду в середньому, на дистанції 10 км у нас є близько 12 секунд, тобто це час, коли можна встигнути лягти на землю. Це навіть не завжди можна встигнути ввімкнути повітряну тривогу, тому що поки система запускається, ці 10 секунд минають”, — пояснив Євтушенко

Під загрозою щоденних російських обстрілів у Нікопольському районі нині перебувають 5 громад. Це понад 100 тисяч жителів. Переважно це узбережжя Каховського водосховища.

Мешканці Нікополя розповіли телеканалу FREEДОМ про ворожий терор: відео

Российские атаки Никополя. Обстрелы вдоль Каховской ГЭСРоссийские атаки Никополя. Обстрелы вдоль Каховской ГЭС

Ще новини Нікополя:

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу