Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1801
1801

Багато пошкоджених будинків, поранених мешканців, вбитої худоби – гаряче на Криворізькому напрямку фронту

Багато пошкоджених будинків, поранених мешканців, вбитої худоби – гаряче на Криворізькому напрямку фронту

На Криворізькому напрямку фронту гаряче. Тривають важкі бої, окупанти нищать мирні селища і села.

На Херсонщині, зокрема на адмінмежі із сусідніми областями та у Бериславському районі, бойові дії досить інтенсивні, багато пошкоджених будинків та будівель, поранених мирних жителів, вбитої худоби,повідомляє Оперативне командування «Південь» увечері 11 червня, передає Nikopolnews

Зазначається, що в області проблема з ліками, дитячим харчуванням іншими гуманітарними вантажами, доставка яких з підконтрольної Україні території заблокована, а з Криму окупантами не здійснюється.

Натомість зафіксовано активність окупантів, які військово-транспортною авіацією забезпечують логістику своїх підрозділів з Криму та в зворотному напрямку.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляють, що на Південнобузькому напрямку, до якого відноситься Криворізький,  противник, з метою стримування наших військ, обстрілював українські позиції у районах Добрянки, Великої Костромки, Мурахівки і Прибузького. Також ворог намагався вести контрбатарейну боротьбу.

За словами мешканців Високопілля, що біля Зеленодольська, сьогодні гучно на двокілометровому відрізку Високопілля-Князівка. А також гаряче у Іванівці та Архангельському.

А ось, що повідомляють у Нововоронцовці:

Орки скупчуються в колони, а наші ЗСУ вдало їх знищують. Вчора орками добре дісталося в районі села Хрещенівка. Крім того в нашому регіоні в районі с. Новолександрівка наша авіація вдало відпрацювала позиції ворога. Є позитивні зрушення  – пише волонтер Дмитро Бурлай.

А от у селищі, за його словами, ситуація критична. Вночі знову окупанти обстріляли Нововоронцовку. Було потрапляння в житлові масиви, хлібопекарню.

Дмитро Бурлай повідомляє, що гуманітарних коридорів на окуповані території немає. Все ще гостро стоїть питання по забезпеченні окупованого населення ліками. Є мародерство з боку окупантів.

Багато пошкоджених будинків, поранених мешканців, вбитої худоби – гаряче на Криворізькому напрямку фронту

На фото мешканець Нововоронцовської громади Петро. Джерело: Новини Нововоронцовщини

На жаль, багато мешканців залишаються заблокованими на окупованих територіях. Загарбники не дозволяють виїхати на підконтрольну Україні територію. Люди живуть без електроенергії, водопостачання і газу. Немає ліків і продуктів. Одна надія – на волонтерів. Всі дуже чекають на визволення.

А ось так реагують мешканці Херсонщини, яким вдається вирватися з окупованих територій, коли бачать українських військових.

Джерело відео: Оперативний ЗСУ

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу