Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
312
312

Біля Нікополя землю державного заповідника незаконно передали для приватного користування

Возле Никополя землю государственного заповедника незаконно передали в частные руки

Біля Нікополя землю державного заповідника вартістю 420 мільйонів гривень незаконно передали для приватного користування. Суд відновив справедливість. Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на прокуратуру у Дніпропетровській області.

Повідомляється, що прокурори Спеціальної екологічної прокуратури Дніпропетровської обласної прокуратури домоглися у суді повернення державі земель ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Богданівський» вартістю 420 млн грн.

Суд встановив, що наказом Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області було незаконно вилучено та змінено цільове призначення землі природньо-заповідного фонду України загальною площею 500 га. Однак вказана земля не може бути передана у приватну власність та використовуватись для ведення сільського господарства. Зазначені порушення вимог чинного законодавства України стали підставою для звернення прокуратури до суду.

Господарський суд Дніпропетровської області погодився з доводами прокуратури.

Біля Нікополя землю державного заповідника незаконно передали в приватні руки

Богданівський заказник — це ландшафтний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований у межах Нікопольського району Дніпропетровської області, на північ від міста Покров. Його площа складає 1387 га. Статус заказника присвоєно у 1998 році.

Територія заказника охоплює відновлені вторинні екосистеми на відпрацьованих відвалах Богданівського марганцеворудного кар’єру та ділянку річки Солоної.

Тут збережені у природному стані екосистеми у поєднанні з антропогенно зміненими ландшафтами. Окрім типових степових та прибережно-водних рослин тут зростають ковила Лессінга, ковила волосиста. З комах трапляються дозорець-імператор, вусач-коренеїд хрестоносець. З тварин виявлено до 580 видів безхребетних, 18 видів риб, 4 види земноводних і 4 плазунів, 91 вид птахів та 13 видів ссавців. З-поміж інших тут можна зустріти гадюку степову східну та луня польового, занесених до Червоної книги України.

Заказник важливий для досліджень динаміки розвитку біоти в умовах інтенсивного впливу техногенних чинників.

Біля Нікополя 19 лютого сталися дві пожежі

Біля Марганця чоловік незаконно випилював дерева

У Дніпрі провалився під кригу і загинув підліток

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×