Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
5624
5624

Був визнаний придатним, але від військової служби відмовився: у Нікополі судили працівника заводу

Був визнаний придатним, але від військової служби відмовився: у Нікополі судили працівника заводу

У Нікополі судили працівника заводу, який пройшов медичну комісію, був визнаний придатним, але від проходження військової служби відмовився.

Судове засідання відбулося 10 вересня. Вирок вже винесено.

Про це Nikopolnews повідомляє з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень, де оприлюднено матеріали справи.

У Нікополі судили працівника заводу

З матеріалів справи відомо, що на лаві підсудних опинився уродженець Нікополя, громадянин України, який має професійно-технічну освіту та працює на ПрАТ «Нікопольський ремонтних завод», не одружений, раніше не судимий. Перебуває на військовому обліку як військовозобов`язаний

В чому звинуватили нікопольця

Його звинуватили у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 КК України, а саме: ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

у Нікополі судили працівника заводу

Зазначається, що 14.05.2024 року, відповідно до Указу Президента України №69/2022 «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022, вимог ст. 65 Конституції України, Законів України «Про оборону України», «Про військовий обов`язок і військову службу», підсудний пройшов медичну комісію, за результатами якої був визнаний придатним до проходження військової служби. 15.05.2024 року отримав повістку з вимогою з’явитися в певний пункт, назва і адреса якого судом не вказується, 22.05.2024 року, підтвердивши це своїм підписом.

Однак, нікополець з метою ухилення від призову за мобілізацією, будучи придатним за станом здоров’я для проходження військової служби та не маючи правових підстав на відстрочку від призову за мобілізацією, умисно не прибув до даного пункту, а про причину не явки повідомив, що відмовляється від проходження військової служби та мобілізації.

Його звинуватили у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 КК України, а саме: ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Що вирішив суд

Кримінальне провадження надійшло до суду з обвинувальним актом та угодою про визнання винуватості, укладеної між обвинуваченим та прокурором Нікопольської окружної прокуратури.

Згідно угоди, сторони погодилися на повне визнання підозрюваним винуватості у вчиненні кримінального правопорушення та на призначення йому покарання за ст. 336 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки.

Водночас, сторони просили суд призначити погоджене покарання лише із застосуванням положень ст. 75 КК України із покладенням на обвинуваченого обов`язків, передбачених ст. 76 КК України.

В результаті суд вирішив затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 24 червня 2024 року між прокурором Нікопольської окружної прокуратури та обвинуваченим.

Фігуранта визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 КК України і призначили йому узгоджене сторонами покарання за у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки. Але, відповідно дост.75КК України, звільнити його від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 (один) рік, поклавши на підсудного обов`язки, передбачені ч.1 ст.76КК України:

  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Стосовно обвинуваченого запобіжний захід не обирався.

Раніше ми повідомляли: У Нікополі підозрюваний у вбивстві працівника ТЦК вийшов на волю – ЗМІ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×