Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
38647
38647

Чому росіяни почали обстрілювати Нікополь і чи потрібно залишати місто – думка Євгена Євтушенка

«Сьогодні скористайтеся правилом двох стін, або сховищем» - Євген Євтушенко звернувся до мешканців Нікопольщини

Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко прокоментував ситуацію у зв’язку з обстрілами Нікополя і відповів на питання, які хвилюють мешканців міста і району. Чому росіяни почали обстрілювати Нікополь? Що робити людям? Про все це він розповів у ефірі програми “Велике інтерв’ю” на радіо Інформатор ФМ, передає Nikopolnews.

Євген Євтушенко нагадав, що з 24 лютого Нікопольський район мав відносну тишу, устатковане життя і прихистив велику кількість переселенців (близько 15 тисяч – левова частка у Нікополі). А 12 липня почалися обстріли, що стало шоком для більшості.

Чому росіяни почали обстрілювати Нікополь?

Думаю, що раніше окупанти хотіли залишити Нікополь неушкодженим, їм необхідна була вся наша прибережна територія, її налагоджена інфраструктура, підприємства, люди, сільськогосподарський потенціал. Тобто це та територія, яка могла приносити ворогу економічні бонуси, – сказав Євген Євтушенко.

Він упевнений, що росіяни розраховували захопити місто Нікополь, яке могло стати зручним  плацдармом для збору армії та планування подальших маршів — на Запоріжжя або Дніпро.

Між нами та Запоріжжям і Дніпром взагалі немає великих міст, а зупиняти російську армію в степу дуже важко, і нашим бійцям було б дуже важко. Тому місто Нікополь і прибережна зона є стратегічно дуже важливою територією, й нам треба зберігати її саме за Україною. І ми всі за це боремося з першого дня, – сказав начальник РВА.

На його думку, росія вже втратила надію захопити Нікополь.

Ми працюємо із населенням, відслідковуємо колаборантів, не даємо заразі “руського міра” розповзатися всередині нашої території. І вони розуміють, що надію втрачено, тому перейшли до тактики терору. Нічні обстріли — це класичний терор мирного населення. Вони його здійснюють, – сказав Євген Євтушенко.

Чи потрібно мешканцям залишати Нікополь

Я би хотів, щоб наші люди не полишали наш район. Якщо ми говоримо за якийсь виїзд, то хай це буде виїзд в межах району. Є більш безпечні громади, які зараз там, умовно кажучи, в тилу знаходяться. Це частина Мирівської громади, Томаківської ОТГ, Першотравенська ОТГ — вони знаходяться у відносному тилу. І було б добре, якби люди там перечекали. Я казав і повторюю, що район без людей – це просто груда каміння та металу. І нічого з цього доброго немає. Люди – це і є головний капітал держави нашої і району, і міста нашого. Тому чоловіків закликаю не виїжджати. А жінкам та дітям, літнім людям, людям, чия психіка не витримує цю всю стрілянину і військовий російський прес, територію краще облишити. Але, знову ж таки, я б їх дуже прохав не виїжджати далеко, не виїжджати з нашої України. Якщо у нас є держава і на цю державу снаряди упали, а ми всі зібралися і виїхали, виїхали чоловіки, які повинні країну захищати, це означає, що ми недостойні цієї держави. Ця держава буде когось іншого, а не наша. Якщо ми держава, ми нація, ми повинні захищати свою землю, давати відсіч ворогу. Це принципова позиція, – висловив своє ставлення до ситуації Євген Євтушенко.

[Велике інтерв'ю] голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.[Велике інтерв’ю] голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

РФ продовжує обстрілювати Нікополь, прикриваючись атомною станцією

 

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×