Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
344
344

Дніпропетровщина перейшла до помаранчевої зони з 2 лютого: які обмеження

Днепропетровщина перешла в оранжевую зону с 3 февраля

Дніпропетровщина перейшла до помаранчевої карантинної зони, передає Nikopolnews, посилаючись на протокол засідання дніпровської комісії з питань ТЕБ та НС від 2 лютого. Також відповідна інформація є на офіційному сайті МОЗ.

Дніпропетровська область переходить до “помаранчевої” зони карантину у зв’язку з погіршенням ситуації з COVID-19 у регіоні.

“Встановити на території міста Дніпра “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, який є попереджувальним рівнем та свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в місті, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів”, — йдеться в оприлюдненому документі протоколу.

Наголошується, що на території Дніпропетровської області також встановлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки та запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи.

Дніпропетровщина перейшла до помаранчевої карантинної зони: які обмеження

Дніпропетровщина перейшла до помаранчевої карантинної зони: які обмеження

Помаранчевий рівень епіднебезпеки не містить додаткових обмежень та визначається сигнальним про наближення регіону до червоної зони. Він визначається автоматично, коли буде спостерігатися перевищення хоча б одного з таких показників: завантаженість в регіоні (області) ліжок з киснем більше ніж на 65%; кількість тестувань ПЛР та на антиген протягом 7 днів на 100 тис. населення менше ніж 300; кількість госпіталізацій з коронавірусом чи підозрою за 7 днів на 100 тис. населення понад 60; коефіцієнт виявлених випадків ПЛР або експрес-тестів на антиген понад 20%; зростання кількості госпіталізацій за 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом більш ніж на 50%.

Тобто на Дніпропетровщині продовжують діяти обмеження жовтої зони.

У межах “жовтого” рівня заборонено, зокрема:

  • проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території,
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць,
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо.

Заклади освіти працюють за такими умовами:

  • дитячі садки та 1-4 класи шкіл працюватимуть стаціонарно,
  • 5-12 класи шкіл та інші заклади освіти вимагатимуть особливих умов. Для роботи у звичному режимі 100% персоналу закладу освіти мають бути щепленими хоча б одною дозою вакцини проти COVID-19.

Водночас вимоги до “жовтого” рівня є пом’якшеними для вакцинованих.

Обмеження “жовтого” рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та усі організатори масових заходів, працівники кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення від COVID-19. Повинні мати при собі один із документів:

  • «жовтий» COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О (чинні 30 днів);
  • «зелений» COVID-сертифікат (чинний 270 днів);
  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 270 днів);
  • іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 270 днів);
  • негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години).
  • сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

Тобто для роботи та відвідування закладів на жовтому рівні достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасово довідку 063-О, видану лікарем, який проводив щеплення. Термін дії “жовтого” сертифіката – 30 днів.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін в одному із інтерв’ю заявляв, що під час хвилі Омікрону будуть застосовуватися такі ж карантинні обмеження, як і раніше.

“Під час хвилі Омікрону планується застосування таких же обмежень карантинних. Єдине, що будемо стимулювати місцеві органи влади більш активно застосовувати вимоги помаранчевої зони. Тому що помаранчева зона є попереджувальною. Вона створена, щоб органи місцевої влади застосували превентивні профілактичні попереджувальні заходи, які не дозволять переходу області в червону зону”, – сказав Кузін.

Він додав, що місцеві органи влади при переході регіонів на помаранчевий рівень просто очікують червоного рівня.

Таким чином, на помаранчевому рівні епідемічної небезпеки місцеві органи влади можуть вводити додаткові обмеження. Так, зокрема, у Дніпрі було вирішено відправити учнів 5-11 класів на дистанційне навчання з 3 лютого. Але кожна місто затверджує власні обмеження. Ми повідомимо, якщо у Нікополі будуть встановлені додаткові карантинні заборони.

Дніпропетровщина залишила жовту зону карантину

На дистанційку йдуть школярі у Марганці і студенти у Нікополі

Безкоштовне відвідування басейну у Нікополі: хто з дітей матиме на це право

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×