Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
341
341

До 21 420 грн та до10 років тюрми: нікопольцям нагадали про покарання за спалювання сухого листя

До 21 420 грн та до10 років тюрми: нікопольцям нагадали про покарання за спалювання сухого листя

Нікопольцям нагадали про покарання за спалювання сухого листя. За такі дії передбачені чималі штрафи, а можлива і кримінальна відповідальність з реальними термінами ув’язнення.

Про це повідомили у Нікопольській міській раді, передає Nikopolnews.

Традиційно у кінці літа та з приходом осені, люди починають прибирати свої обійстя, досить часто при цьому спалюючи суху траву, гілки, листя, рештки, сміття. Деякі переконані, що цим вони покращують родючість ґрунту. Зокрема, палії вважають це способом “прогріти” ґрунт, удобрити його попелом. Однак усе це міфи. Насправді спалювання трави і листя тільки шкодять родючості ґрунту та несе надзвичайну шкоду для здоров’я людей! – йдеться у повідомленні

Зазначається, що крім безпосередньої загрози здоров’ю, спалювання листя і сухої трави призводить до знищення екосистеми. А що під час дії воєнного стану в Україні спалювання сухостою може бути прирівняне до диверсій.  Адже в березні 2023 року Верховна Рада України внесла зміни до Кримінального кодексу, якими посилила відповідальність за злочини проти основ нацбезпеки в умовах воєнного стану. Таким чином у статті 113 “Диверсія” до переліку злочинів додали навмисні підпали, зокрема сухої рослинності.

Що робити з опалим листям?

Найбільш дружнім по відношенню до довкілля шляхом утилізації опалого листя є компостування. Найціннішою характеристикою компосту є великий вміст у ньому необхідних рослинам хімічних сполук. Корисне використання компосту в якості прикореневої підкормки дерев і кущів.

Нікопольцям нагадали про покарання за спалювання сухого листя

До 21 420 грн та 10 років тюрми: нікопольцям нагадали про покарання за спалювання сухого листя

НАГОЛОШУЄМО, що чинне законодавство забороняє спалювання листя, сухої трави, решток та передбачає за вчинені правопорушення адміністративну та подекуди кримінальну відповідальність, – йдеться у повідомленні міськради

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

У разі ж завдання природі великого збитку передбачена і кримінальна відповідальність.

Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Закликаємо жителів громади не допускати спалювання опалого листя, оберігати власне здоров’я та здоров’я оточуючих від шкідливого впливу задимленого повітря! – йдеться у повідомленні

Ще новини Нікополя і району: Мешканцям Покровської громади нагадали про заборону спалювання сухої рослинності (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×