Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
824
824

До Кривого Рогу з Херсонщини евакуювали родину з 28 осіб: «місяць сиділи під стінкою без продуктів»

До Кривого Рогу з Херсонщини евакуювали родину з 28 осіб: «півтора місяці сиділи під стінкою без продуктів»

До Кривого Рогу з Херсонщини евакуювали родину з 28 осіб! Серед них 22 дитини. Людям вдалося вирватися з окупованої території. Вони розповіли, як виживали після захоплення їх села рашистами. Про незвичайну сім’ю підготувало сюжет «Суспільне», передає Nikopolnews.

З початку березня родина Дар’ї Малої була в окупації у рідному селі Старосілля, що на Херсонщині, без електроенергії та газу. За словами жінки, вдалося виїхати лише 8 квітня. Загалом до Кривого Рогу їх приїхали шість дорослих жінок та 22 дитини. Усі родичі.

Ми не могли виїхати бо постійно стріляли. У мене восьмимісячна дитина, яка лякалась і не могла спати. Ми одягнені лягали і одягнені вставали. Нікуди не ходили, не бігали, сиділи просто під стінкою, як нам й казали. Ми нічого з собою не брали коли бігли звідти. Ми просто бігли, щоб діти цього не бачили і не чули, – розповідає переселенка.

Дар’я розповіла, що до окупації родичі жили поруч, на сусідніх вулицях. А коли у село прийшли російські війська – з’їхалися в один будинок, аби бути разом.

Невістка Дар’ї Інна Павлівна каже, що виживали завдяки власним запасам овочів, адже гуманітарні вантажі до області потрапити не могли, їх не пускали російські військові.

З початку війни у нас тільки тиждень працював магазин. Коли заїхала воєнна техніка, всі злякались та позакривали магазини. Ми півтора місяці сиділи без продуктів, не було можливості купити, – згадує жінка.

До Кривого Рогу з Херсонщини евакуювали родину з 28 осіб: «місяць сиділи під стінкою без продуктів»

За словами жінок, російські війська встановлювали у селі свої правила, обстріляли маслобійню та пекарню. Місцеві були дуже налякані, тож намагалися не траплятися окупантам на очі.

Як говорить Дар’я, виїхати довго не вдавалося. З евакуацією допоміг знайомий, виїзджали двома ходками.

Зараз вся сім’я з 28 осіб живе у трикімнатній квартирі, яку їм допоміг знайти керівник Криворізького реабілітаційного центру Сергій Середа.

Ми найняли машину та перевезли дітей до Кривого Рогу. Нам тут допомагають, дали квартиру. Чоловік зараз у Копанях, там йдуть бойові дії. Я не знаю, як він звідти повернеться, – розповіла Дар’я.

До Кривого Рогу з Херсонщини евакуювали родину з 28 осіб: «місяць сиділи під стінкою без продуктів»

За словами Сергія Середи, у Криворізький реабілітаційний центр щодня приїжджають переселенці з гарячих точок України. Волонтери намагаються допомогти всім як матеріально, так і психологічно.

"Ми одягнені лягали і одягнені вставали" - життя в окупованій Херсонській області.“Ми одягнені лягали і одягнені вставали” – життя в окупованій Херсонській області.

ЗСУ відкинули окупантів на 40-60 км від Кривого Рогу і звільнили декілька населених пунктів

Усі підступи до Кривого Рогу заміновано

У Нікополі формують запас продуктів – ранкове звернення Олександра Саюка

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×