Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3174
3174

До річниці вторгнення: скільки у Нікополі загиблих, поранених і руйнувань станом на 23.02.23

До річниці вторгнення: скільки у Нікополі загиблих, поранених і руйнувань станом на 23.02.23

Повномасштабна війна в Україні розпочалася 24 лютого 2022 року, але у Нікополі свій руйнівний і кривавий відлік вона почала у липні. Про те, скільки у Нікополі загиблих і поранених, зруйнованих будинків та будівель за цей час, Nikopolnews розповів міський голова Олександр Саюк.

Сумна статистика: скільки у Нікополі загиблих і поранених цивільних за рік повномасштабної війни

За словами Олександра Саюка, станом на 23 лютого 2023 року у Нікополі за час повномасштабної війни внаслідок ворожих обстрілів загинуло 14 цивільних людей. Поранення отримали 94 мешканця.

Руйнування у Нікополі

Кількість зруйнованих або пошкоджених об’єктів сягнуло 3525. Це і приватні та багатоквартирні будинки, і комунальні та приватні підприємства, і об’єкти інфраструктури.

Скільки коштів витрачено на ліквідацію наслідків ворожих атак

На ліквідацію наслідків ворожих обстрілів з міського бюджету витрачено близько 45 мільйонів гривень. За словами Олександра Саюка, ця цифра не включає витрати на оплату праці комунальників, які активно залучені до ліквідації наслідків атак.

Скільки населення виїхало з Нікополя за рік війни

Точну цифру назвати складко. Але можна говорити приблизно про 50-60 відсотків населення, – повідомив Олександр Саюк

Скільки видано гуманітарної допомоги

Олександр Саюк розповів, що до лютого 2023 року щомісяця у Нікополя видавали приблизно по 7-10 тисяч наборів гуманітарної допомоги. Це і продуктові набори, і гігієнічні засоби, і інша допомога. Її отримували люди певних категорій: ВПО, багатодітні родини, люди з інвалідністю тощо. Мова в даному випадку тільки про гуманітарну допомогу, яка видавалася міжнародними організаціями у співпраці з міською владою. Тут не враховано допомогу, яку надають у місті інші організації, що діють окремо.

З 17 лютого у Нікополі розпочали видачу продуктових наборів від ООН. Їх можуть отримати всі категорії громадян, які вважають, що вони потребують допомоги.

Як Нікополь допомагав фронту

Від початку повномасштабного вторгнення міська влада активно допомагає захисникам України та військовим частинам.

На цей час за сприяння міського голови та депутатів Нікопольської міської ради було передано військовим 17 одиниць техніки, з них: 5 мікроавтобусів, 7 позашляховиків, 3 легкових автомобіля, 1 екскаватор та 1 причіп.

Це все тільки частина з того, що було придбано за бюджетні кошти. Також військовим регулярно передавались генератори, павербанки, продукти харчування та інші необхідне для їх роботи речі.

Інші новини Нікополя

Читайте також:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×