Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7327
7327

До уваги ВПО у Нікополі! Інформація щодо виплат

До уваги ВПО у Нікополі! Інформація щодо виплат

Нікопольська міська рада оприлюднила інформацію для ВПО у Нікополі стосовно виплат допомоги на проживання, передає Nikopolnews.

Виплати для ВПО: що зміниться

26 січня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову Nº94, якою були внесені чергові зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Згідно з постановою виплату допомоги всім внутрішньо переміщеним особам, які отримували її до 1 лютого 2024 року, автоматично продовжено до 1 березня 2024 року (без додаткового звернення).

3 1 березня 2024 року при призначені допомоги буде враховуватись сукупний дохід усіх членів сімʼї внутрішньо переміщеної особи: у перерахунку на одну особу він не повинен перевищувати 9 тис. 444 грн. — чотири прожиткові мінімуми.

Автоматично виплати з 1 березня будуть продовжені на 6 місяців для таких категорій ВПО:

  • для пенсіонерів, у яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує 9 444 грн;
  • осіб з інвалідністю І та ІІ групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей (детальний перелік – у постанові);
  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів і прийомних батьків.

Крім того, після подання особисто нової заяви на призначення допомоги можуть розраховувати ВПО:

  • якщо у складі сімʼї є непрацююча особа працездатного віку, яка доглядає за дитиною до 14 років, або в сімʼї троє чи більше дітей до 18 років, і така сімʼя проживає на території, яка включена до Переліку територій, на яких ведуться бойові дії, або можливих бойових дій, для яких не визначена дата припинення, або така сімʼя проживає на території, для якої визначено дату припинення бойових дій, чи така територія не включена до Переліку, проте в закладах дошкільної/шкільної освіти немає місць або навчання проводиться он-лайн;
  • якщо у складі сімʼї є непрацююча працездатна особа, яка на дату звернення за допомогою зареєструвалася в центрі зайнятості як безробітна або як така, що шукає роботу та у складі сімʼї є діти, які відвідують дошкільні заклади освіти або навчаються в школі/ПТУ/виші;
  • якщо у складі сімʼї є особа, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, або особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, або особою, яка досягла 80-річного віку, за дитиною, хворою на тяжкі хвороби (за окремим переліком), що підтверджується документально;
  • якщо у складі сімʼї є працездатні члени, які працюють, або зареєструвалися як ФОП та розпочали відповідну діяльність, або отримали допомогу на здобуття економічної самостійності/грант на створення власного бізнесу/ваучер на навчання, та у складі сімʼї є діти віком до 14 років.

Допомога на проживання в перелічених випадках призначатиметься на всіх членів сімʼї, зареєстрованих як ВПО, за умови працевлаштування працездатних членів сімʼї впродовж місяця з дня призначення допомоги, окрім одного отримувача допомоги, який доглядає за дитиною (чи за особою з інвалідністю тощо). У разі невиконання вимоги щодо працевлаштування виплата допомоги припиняється з наступного місяця.

Крім того, на основі особистої заяви на 6 місяців призначатиметься допомога:

  • дітям, які прибули без супроводу законного представника;
  • вагітним жінкам після 30-го тижня вагітності;
  • особам, які втратили працездатність, але не мають права на пенсійну виплату.

Розмір державної допомоги переселенцям не зміниться – 2 тис. грн, (для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн).

Допомога не надається внутрішньо переміщеним особам, які:

  • купили земельну ділянку, будинок чи квартиру на суму понад 100 тис. грн;
  • купили автомобіль (з дати випуску якого не минуло 5 років);
  • мають власне житло на не окупованих територіях та територіях, де не ведуться бойові дії;
  • купили іноземну валюту на загальну суму понад 100 тис. грн;
  • мають на депозитному банківському рахунку більше ніж 100 тис. грн.

Куди і коли звертатися ВПО у Нікополі

Прийом заяв для призначення допомоги ВПО з березня 2024 року здійснюватиметься протягом лютого-березня 2024 року.

Заяви для призначення допомоги приймаються за адресою: вул.Отаманська, буд. 2. Телефон для довідок +380669483106. Управління соціальної політики.

Ще новини Нікополя: Можна загинути просто на вулиці, 90% обстрілів стаються вдень – про ситуацію в Нікополі і районі розповів Євген Євтушенко

Читайте також: «Чи продовжать мені виплати ВПО?» Перевірте за алгоритмом від Мінсоцполітики

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×