Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1580
1580

Допомога від ООН у Нікополі і районі: скільки отримали у лютому,  що змінюється у березні

Допомога від ООН у Нікополі і районі: скільки отримали у лютому,  що змінюється у березні

Допомога від ООН у Нікополі і районі в рамках співпраці Нікопольської РВА з Благодійною організацією БФ «СпівДія» стартував у лютому 2023 року і продовжується у березні. У сюжеті пресслужби Нікопольської РВА журналісти розповіли, як реалізується програма та чого чекати надалі, передає Nikopolnews.

Зокрема, повідомляється, що програма розрахована на мешканців Нікопольського і Криворізького районів, адже саме вони найбільше постраждали від війни. І що у лютому продуктові набори отримали 44 тисячі нікопольців. За словами представники, БФ «СпівДія», механізм видачі гуманітарки у березні вдосконалюється, завдяки ефективній співпраці з органами місцевого самоврядування.

В свою чергу, міський голова Нікополя Олександр Саюк розповів, що у Нікополі діють 14 пунктів видачі гуманітарної допомоги. Влада намагалася створити таку систему, щоб не утворювалися черги і великі скупчення людей, бо це в умовах постійних обстрілів небезпечно.

Детальніше про те, як видається допомога від ООН у Нікополі, а також інші види допомоги, дивіться у сюжеті пресслужби РВА. А під відео – коментар начальника РВА Євгена Євтушенко, у якому пояснюється, чому обсяг допомоги може скоротитися.

Допомога від ООН у Нікополі: відео

Допомога від ООН у Нікополі і районіДопомога від ООН у Нікополі і районі

Коментар начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка

«Над вирішенням проблем пов’язаних із забезпеченням гуманітарною допомогою жителів району та внутрішньо переміщених осіб Нікопольська районна військова адміністрація працює протягом усього року.

На жаль, війна в Україні триває, ворог щодня випробовує українців на міць та витривалість. З огляду на це зростає і кількість людей котрі потребують допомоги. Завдяки співпраці Нікопольської РВА з Благодійною організацією БФ «СпівДія» у населених пунктах району вже другий місяць реалізується гуманітарний проєкт, який триватиме протягом року.

Так, у лютому допомогу отримали близько семидесяти чотирьох тисяч тисяч мешканців. Наразі, триває видача березневих пакунків. Кількість допомоги коригуватиметься кожного місяця і залежатиме від ситуації яка складається в Україні.

«Ми розуміємо, що допомоги сьогодні потребує більшість жителів України, однак, в першу чергу вона потрібна там, де ведуться бойові дії і люди мають обмежений доступ до торгівельних центрів та магазинів, а іноді навіть не мають коштів на закупівлю елементарних продуктів харчування. Через погіршення ситуації на сході нашої держави частина допомоги призначеної для Нікопольського району перерозподілена в більш кризові регіони і у березні вона буде дещо меншою», – зазначає куратор проєкта Рафаель КІЖНЕР.

Це означає, що допомогу отримає більшість людей, котрі проживають на територіях інтенсивних бойових дій, та вразливі категорії населення на інших територіях району.

Ми розуміємо наскільки важливою сьогодні є підтримка та допомога для людей, котрі живуть під постійним вогнем. Разом із представниками БО БФ «СпівДія працюємо над тим, щоб допомогу отримував кожен житель. Спільно з органами місцевого самоврядування вибудовуємо зручні механізми видачі продуктових наборів. Наша співпраця із БО БФ «СпівДія» стала для жителів району суттєвою підтримкою, вона надає впевненості та віри у нашу Перемогу»

Ще новини Нікопольщини:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×