Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
714
714

«Довоюй, родной!»: у Нікополі судили чоловіка, який в «Однокласниках» виправдовував агресію Росії

«Довоюй, родной!»: у Нікополі судили чоловіка, який в «Однокласниках» виправдовував агресію Росії

У Нікополі судили чоловіка, який в «Однокласниках» виправдовував агресію Росії. Він робив репости відповідних дописів. Вже відомо, як його покарали.

Репости, які привернули увагу правоохоронних органів, з’явилися на сторінці фігуранта у квітні 2024 року, а суд відбувся у жовтні.

Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень.

Хто потрапив на лаву підсудних

На лаві підсудних опинився громадянин України 1971 року народження, уродженець Нікополя, працюючий неофіційно, раніше не судимий.

За що його судили

Вказаний громадянин поширював в інтернеті матеріали, які виправдовують збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році.

Так 2 квітня 2024 року у соціальній мережі «Одноклассники» він розмістив на своїй сторінці облікового запису, шляхом репосту, публікацію спільноти «СВО», на якій зображений військовослужбовець ЗС РФ на фоні прапору Російської Федерації та напису із текстом «НЕСОКРУШИМЫЙ РУССКИЙ ВОИН», та супроводжена наступним текстом: «ДОВОЮЙ РОДНОЙ, ДОТЕРПИ РОДНОЙ! НЕ ДАВАЙ ВЗДОХНУТЬ ЗЛОМУ ВОРОГУ! МЫ ЗА ВАС ГОРОЙ! ВЫ ЗА НАС СТЕНОЙ! ХРАНИ ГОСПОДЬ ВАС ВСЕХ ОТ ЯНКИ-ВОРОНА!».

Крім цього, пізніше в той же день, 2 квітня 2024 року, в цій же соціальній мережі чоловік розмістив на своїй сторінці публікацію, на якій зображено президента Російської Федерації Путіна та військовослужбовця ЗС РФ із зброєю, та є наступним текст: «Россия поднялась и вынуждена защищать свои интересы».

Крім того, 15 квітня 2024 року, у соціальній мережі «Одноклассники» розмістив на своїй сторінці облікового запису, публікацію у вигляді тексту, наступного змісту: «Народ Украины должен понять, что в стране не война а СВО русских военных против объединённых сил бандеровцев и нато».

Вказані умисні дії фігуранта кваліфіковані за ч.2 ст. 436-2 КК України як виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, глорифікація представників збройних формувань Російської Федерації.

Позиція обвинуваченого

Обвинувачений визнав свою провину повністю і повідомив, що він шкодує про вчиненні дії, які були викликані його емоційним станом. Він є користувачем соціальної мережі «Одноклассники» і саме там він розмістив дописи щодо підтримки російської агресії і закликами щодо допомоги російському солдату у боротьбі проти «бандерівських військ». Лише згодом він усвідомив, що вчинив, але на той момент у нього були думки щодо виправдання російської агресії. Публікації він здійснював з власного мобільного телефону, використовуючи VPN для входу, перебуваючи за місцем свого мешкання. Публікації були здійсненні у квітні 2024 року і він усвідомлював, що його дописи будуть доступними для перегляду багатьом користувачам інтернет порталу. На даний час він змінив свої погляди, усвідомив, що вчинив неправильно і просив призначити йому покарання з випробування у вигляді мінімального строку.

«Довоюй, родной!»: у Нікополі судили чоловіка, який в «Однокласниках» виправдовував агресію Росії

У Нікополі судили чоловіка за виправдання російської агресії: який вирок

Призначаючи покарання, суд взяв до уваги ступінь суспільної небезпеки вчиненого кримінального правопорушення, яке є злочином проти України, вчиненими в умовах воєнного стану. Вчинений злочин потяг за собою настання негативних наслідків у вигляді розповсюдження інформації, яка виправдовує збройну агресію РФ проти України. Обвинувачений  давав правдиві покази, як під час досудового розслідування так і в суді, щиро розкаюється у вчиненому злочині. Він є раніше не судимою особою, вперше притягається до кримінальної відповідальності. Обвинувачений задовільно характеризується за місцем постійного проживання, де проживає разом з батьком, який є особою похилого віку, а він є його опікуном, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває.

Врешті суд визнав чоловіка винуватим у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого від відбуття покарання з випробуванням строком на два роки, поклавши на обвинуваченого наступні обов`язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Крім того, суд постановив стягнути з обвинуваченого на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта у сумі 18 174 гривні 72 копійки.

Ще новини Нікополя: Чоловік незаконно виловив 12 рибин: як його покарав суд Нікополя

Читайте також: Сиділа за комп’ютером біля вікна: сусіди розповіли, як ворожий «Шахед» вбив 14-річну Марійку у Києві

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу