Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2805
2805

Волонтери евакуюють з Нікополя та району людей до Дніпра: а далі – Норвегія (відео)

Волонтери евакуюють з Нікополя та району людей до Дніпра: а далі – Норвегія (відео)

Дніпровські волонтери евакуюють з Нікополя та району, а також із охопленої вогнем Донецької області, людей. Везуть до обласного центру. А куди далі?

Про це розповіли журналісти 11-каналу, підготувавши сюжет, передає Nikopolnews. А ми нагадали, хто з Нікополя може безкоштовно евакуюватися.

Мешканців Нікополя і району, а також із населених пунктів Донеччини, зараз, переважно з Покровського напрямку, привозять до дніпровського центру перебування людей.

Серед них і пані Галина з Нікополя.

Вона розповіла, що постійно бачила з вікна, як з протилежного берега летять снаряди.

Це просто жах, – каже жінка

Волонтери евакуюють з Нікополя та району людей до Дніпра: а далі – Норвегія (відео)

Пані Галина більше не змогла жити під обстрілами

І такий жах триває вже більше двох років.

Раніше пані Галина не наважувалася виїхати через рідних. У Нікополі залишилася її донька, яка працює на двох роботах. А зять на фронті. Ще у жінки є 30-річний онук.

Я за них дуже переживаю. Як вони там будуть самі? Дуже страшно і там залишатись, і я розумію, що, якщо залишусь, буду їм як баласт. Донька ж теж за мене переживає… – розповіла мешканка Нікополя

Отже, вона зважилася виїхати до Норвегії разом з іншими нікопольцями та мешканцями Донеччини.

Спочатку людей відвезуть до польського аеропорту. Їх супроводжуватиме жінка на ім’я Віолетта. Вона сама переселенка з Краматорська – перебралася до Дніпра у 2022-му і стала волонтеркою.

За словами жінки, дорога фізично дуже важка. Але куди важче морально. Старенькі люди мають різні діагнози, є лежачі. Догляд за ними потрібен всю дорогу. А ще бувають випадки коли їх не приймають рідні.

Вивозила я бабусю з Нью-Йорка на Донеччині.  Син її в Києві. Вона мені всю дорогу розповідала, як син її чекає, який він у неї хороший, що вона погано бачить, а він їй «зробить очі». І от я приводжу в Київ бабусю, а син не прийшов її забирати… – розповіла пані Віолетта сумну історію зі свого досвіду

Пані Галина більше не змогла жити під обстрілами

Ту бабусю зрештою відправили до Німеччини. Зараз це одна з країн, яка готова приймати на повне забезпечення українців похилого віку та тих, що мають проблеми зі здоров’ям. А ще серед таких країн – Норвегія та Данія.

У сюжеті розповідають, що прибувши до країни, люди вже у перший місяць отримують виплати. Протягом трьох місяців вирішуються всі їх проблеми з документами. Людей приймають місцеві громади. Біженці можуть там жити стільки, скільки їм потрібно.

Відправивши одних за кордон, волонтери їдуть за іншими у гарячі точки… На сьогодні евакуаційники приймають до 130 заявок – в основному з Покровського напрямку

Волонтери евакуюють з Нікополя та району людей до Дніпра: відео

Волонтери евакуюють з Нікополя та району людей до Дніпра: а далі – Норвегія (відео)Волонтери евакуюють з Нікополя та району людей до Дніпра: а далі – Норвегія (відео)

Хто у Нікополі може безкоштовно евакуюватися до Норвегії?

Ми неодноразово писали, що у Нікополі триває евакуація. Вона добровільна. І безкоштовна для певних категорій громадян. Розпочалася ще у 2022 році, коли росіяни стали регулярно обстрілювати місто.

У липні цього року з посиланням на Нікопольську міськраду ми нагадували, що у місті триває робота щодо переміщення (евакуації) осіб з інвалідністю та осіб похилого віку здатних до самообслуговування до більш безпечних регіонів України.

Триває безкоштовна евакуація з Нікополя для певних категорій: можна виїхати і до Норвегії

Також повідомлялося про можливість переміщення (евакуації) за кордон (за умови наявності закордонного паспорту) до країни Норвегія, відповідно до пропозиції Благодійної організації «БФ» «Схід СОС».

Куди звертатися

Щодо питань виїзду ви можете звернутися за телефоном управління соціальної політики Нікопольської міської ради: (066) 336 50 30.

Також ми повідомляли: Деякі мешканці Покровської громади можуть безплатно виїхати до Норвегії або Данії

Ще новини Нікополя: «На відвідування лікарів – великі черги»: історія евакуації подружжя з Нікополя до Норвегії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×