Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
14195
14195

Евакуюватися з Нікополя чи ні – порада від голови військової адміністрації Євгена Євтушенка

https://www.facebook.com/100025234411163/videos/2070374036642868/

Евакуюватися з Нікополя чи ні – це важке питання сьогодні стоїть перед  багатьма мешканцями міста і району. Свою думку з даного приводу висловив голова Нікопольської військової адміністрації Євген Євтушенко, передає Nikopolnews, посилаючись на відео, оприлюднене на сторінці посадовця.

Крім того голова Нікопольської військової адміністрації розповів про загальну ситуацію у районі. Він запевнив, що вона залишається спокійною. Всі дороги в області проїзні. Нікопольська тероборона отримує зброю.

Щодо евакуації Євген Євтушенко сказав, що вважає доцільним вивезти з міста і району жінок і дітей. Адже неподалік стоять російські війська – а саме на протилежному березі водосховища. А чоловіки повинні повернутися і захищати свій дім. При цьому на думку Євгена Євтушенка, навіть жінкам і дітям бажано виїжджати тільки в тому випадку, якщо за кордоном чи у західних регіонах України є родичі. Якщо ж нікого з рідних, друзів чи знайомих, хто прийняв би вас до себе, немає, краще залишитися вдома. Адже ставлення до переселенців не завжди позитивне.

Ніхто нас не чекає, давайте дивитися правді в очі. А вдома пережити складні часи легше – сказав Євген Євтушенко

Він розповів також, що на Нікопольщину прибувають люди з інших менш безпечних регіонів. Часто вони знімають житло у селах району. За словами Євгена Євтушенка, новоприбулих перевіряють на наявність сумнівних зв’язків, аби переконатися, що людина не несе загрози. Усіх, хто здає житло Євтушенко закликав повідомляти про своїх квартирантів поліції.

Ми всім раді, ми будемо всім допомагати, але кожна людина пройде перевірку, – запевнив глава району.

Інші рекомендації і заклики від голови Нікопольської військової адміністрації:

  • Від риболовлі на водосховищі краще відмовитися, а виходити на воду на човнах заборонено. Замість риби можна «піймати» кулю.
  • Не підходьте близько до військових об’єктів, що розташовані на території району, і тим паче не світіть біля них ліхтариком, не знімайте місцевість на телефон тощо.
  • Повідомляйте правоохоронцям про все незвичне що бачите: нові автомобілі на вулицях населеного пункту, підозрілих людей, човни тощо.

Детальніше про це, а також про допомогу, яку почали надавати у Дніпропетровській області  соціально незахищеним громадянам, у відео нижче.

На Нікопольській дамбі вночі знищено світлові маяки

Нікопольцям пояснили, як проїжджати блокпости

Мешканців Нікополя і району просять уважно спостерігати за небом

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×