Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
16303
16303

Гелікоптер ЗСУ над Нікополем: Євген Євтушенко прокоментував маніпулятивне відео

Гелікоптер ЗСУ над Нікополем: Євген Євтушенко прокоментував маніпулятивне відео

Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко прокоментував маніпуляції стосовно викладеного у мережах відео, на якому видно гелікоптер ЗСУ над Нікополем. Роз’яснення він оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Nikopolnews.

Закриваючи тему гелікоптерів над  населеними пунктами Нікопольського району. В мережі та приватних розмовах шириться хейт з приводу викладеного відео із гелікоптером Збройних Сил України, про який стверджують, що він здійснює пуск ракет в бік Нікополя. Хочу пояснити, що це один з прикладів маніпуляції свідомістю населення, коли через вирвану з контексту фразу, вирізаний уривок відео, бездоказово, закидається звинувачення, – написав Євтушенко.

Гелікоптер ЗСУ над Нікополем: Євген Євтушенко прокоментував маніпулятивне відео

Він підкреслив, що достатньо просто ознайомитись навіть на публіцистичному рівні із особливостями пуску таких ракет, врахувати географічні особливості місцевості і все стає очевидно зрозумілим.

Задля нанесення удару по протилежному берегу, по ворожих позиціях пілот мав створити такий кут атаки, з якого відбувається пуск ракети по розрахованій траєкторії для влучання по цілі на вирахуваній дистанції. Без розуміння особливостей місцевості важко зорієнтуватися, куди здійснено пуск, на це і розрахований такий контент. Фрагмент відео поданий так, щоб роздмухувати недовіру до Сил оборони України, лити воду на млин ворожій пропаганді.

Збройні Сили України, Сили оборони не стріляють ані по цивільних об’єктах на окупованій території, ані по мирних жителях, тим більше не здійснюють обстріли населених пунктів, що знаходяться на підконтрольній українській владі територіях! – запевнив Євтушенко.

Він оприлюднив графічну схему і закликав звернути на неї увагу: червоним хрестом позначено гелікоптер, камера знаходиться позаду нього, червона лінія – напрямок пуску ракет, зелена – траєкторія польоту гелікоптера.

Ціль знаходилась на протилежному березі водосховища, – констатує Євтушенко.

Гелікоптер ЗСУ над Нікополем: Євген Євтушенко прокоментував маніпулятивне відео

Начальник РВА підтвердив, що у Нікопольському районі задля захисту населення від ворожої авіації працює авіація ЗСУ.

Прошу вас не коментувати побачене, не проводити фото-відеозйомку та не робити дописи в мережі «Інтернет». Це необхідно для безпеки наших бійців! В умовах інформаційної війни важливо критично ставитись до отриманої інформації. Варто розуміти, які достовірні джерела можуть її спростувати чи підтвердити, – підкреслив Євген Євтушенко.

Фото гелікоптера – ілюстративне, з відкритих джерел

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×