Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3009
3009

«Генератори на ОЛХ дешевше» – мер Нікополя прокоментував черговий скандал в мережі

«Генератори на ОЛХ дешевше» - мер Нікополя прокоментував черговий скандал в мережі

Мер Нікополя Олександр Саюк прокоментував черговий скандал через закупівлі, який розгорівся у місцевих пабліках. Розлогий коментар очільник міста надав під час пресконференції 28 квітня, передає Nikopolnews. Він пояснив, чому “генератори на ОЛХ дешевше” – не аргумент. Відео оприлюднила преслужба Нікопольської міської ради.

Що передувало

На одному з Телеграм-каналів Нікопольського району з’явилася закиди до влади, що вона нібито провела закупівлі коптерів для військових, а також генераторів по завищеним цінам. У повідомленнях критиків говориться, що, наприклад, на ОЛХ, можна було б купити генератори дешевше.

Мер Нікополя прокоментував черговий скандал

Коментуючи такі закиди, Олександр Саюк пояснив, що коптери Нікополь, об’єднавшись з Покровом, купували такі, які просили військові.

Є підприємство, яке виготовляє коптери. Ми надали їм критерії, озвучені військовими, і нам оголосили ціну. Ми не могли сказати: «А давайте не будемо купувати такий дорогий, давайте поставимо інший двигун». Адже тоді б військові нам сказали: «Дякуємо, але нам потрібно інше», – пояснив міський голова Нікополя

Щодо генераторів, Олександр Саюк запевнив, що місто почало готуватися до можливих проблем з електроенергією ще від початку повномасштабної війни, а особливо, коли 12 липня почалися обстріли Нікополя. Влада розуміла, що можуть бути пошкодження мережі і готувалася локально закривати потреби міста.

Але коли росія почала обстрілювати енергетичну інфраструктуру України, ситуація загострилася в рази. Вся країна кинулася закуповувати обладнання. І, відповідно, підскочили ціни на нього. Спочатку на відсотки, а потім і у декілька разів.

Державна система закупівель складна і в якійсь мірі неповоротка. Тому не завжди вдається провести операції швидко. Поки триває процес – ціни вже підвищилися, або продавець знайшов іншого покупця, який готовий платити готівкою. І доводиться шукати іншого продавця, проводити новий тендер. А купувати генератори на ОЛХ місто не може апріорі як і будь що.

Частину свого коментаря Олександр Саюк присвятив власникам Телеграм-каналу, у яких, на його думку, вже почалися вибори. Він закликав їх відкрити обличчя і критикувати владу відкрито, а не з анонімних акаунтів. Також мер розповів, як складно було місту під час блекаутів взимку і як служби на межі можливостей намагалися утримати ситуацію більш-менш стабільною.

«А де були у цей час ви? І що зробили для Нікополя ви?» – звернувся міський голова до критиків

Детальніше дивіться у відео нижче.

«Генератори на ОЛХ дешевше» – мер Нікополя прокоментував черговий скандал в мережі: відео

Коментар міського голови Нікополя щодо закупівель про які розповсюджується недостовірна інформаціяКоментар міського голови Нікополя щодо закупівель про які розповсюджується недостовірна інформація

Зазначимо, що хейтери влади у Нікополі були у всі часи. І далеко не завжди вони діяли прозоро, чесно і в правовому полі. А опозиція, звісно, – це добре. Вона тримає владу в тонусі, а суспільство отримує більше інформації і має можливість впливати на процеси. В ідеалі хотілося б, аби опозиціонери, як і представники влади, діяли цивілізовано і в рамках закону.

Ще новини Нікополя: «Сміливість – це коли страшно» – у мережі поширюють ролик про незламний Нікополь

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×