Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1883
1883

Історії загиблих Героїв Нікопольщини:  Антон Стріков, 29 років, Нікополь

Історії загиблих Героїв Нікопольщини:  Антон Стріков, 29 років, Нікополь

Серед загиблих Героїв Нікопольщини, життя яких обірвала війна з росією – Антон Стріков. Він міг поїхати за кордон, але не зробив цього, а став на захист Батьківщини.

Матеріал про Антона Стрікова написала нікопольська журналістка Світлана Німченко. Стаття оприлюднена у місцевому виданні «Візит-Венал».  Світлана пише, що більшість нікопольців, на жаль, не знають про загибель земляка…

Nikopolnews пропонує вашій увазі матеріал Світлани Німченко.

Своїми дронами він кошмарив русню, вмикаючи Гімн України над їхніми позиціями

Історії загиблих Героїв Нікопольщини:  Антон Стріков, 29 років, Нікополь

«Пишу це особисто від себе в пам’ять про свого шкільного друга Антона Стрікова – нікопольця, який загинув боронячи нашу країну від російських загарбників. Більшість нікопольців не знають, що на війні загинув ще один наш земляк. Я хочу щоб якомога більше людей знали про нього. Про його добрі вчинки та жагу до життя.

Він з перших днів війни міг поїхати за кордон, адже мав вид на проживання у Німеччині, до того ж, у нього були проблеми з ногою. Але він цілком свідомо пішов захищати нас з вами і зробив дуже багато, щоб наблизити нашу перемогу.

Я вважаю справедливим, щоб на знак вдячності за його самопожертву, за життя віддане за нас, ми розповіли всьому світу що він – Герой!

18 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання  у боях під Бахмутом загинув нікополець Антон Стріков, 29-річний випускник ДНУ, талановитий IT-спеціаліст, любитель дронів і піонер українського дрон-рейсингу. Він брав участь у звільнені Київщині та Харківщини. Розумний, щирий, відданий, хоробрий… Це той цвіт нації, який ми втрачаємо у цій війні.

Він віртуозно закохував усіх оточуючих в свободу польоту на дронах

Історії загиблих Героїв Нікопольщини:  Антон Стріков, 29 років, Нікополь

Ми з Антоном були шкільними друзями. Я запам’ятаю його веселим хлопцем, енергійним та дуже впертим. Будь-яка погана подія перетворювалась на дрібничку поруч із ним. В його руках всіляка справа просто горіла. На нього можна було покластися у всьому та завжди.

У 2015 році Інжинірингова школа «Noosphere» ДНУ у Дніпрі зібрала резидентів для перших в Україні перегонів на дронах. Серед них був і Антон, який зайняв друге місце. Вже наступного року він стане переможцем у другому Copter Race, після чого почне організовувати подібні змагання.

А у 2017 році Антон допоможе вивести цей вид спорту на міжнародний рівень. Саме його ідеєю стали нічні перегони дронів, які він не тільки запропонував, але й реалізував для пілотів з різних країн світу. Завдяки його вдалому нічному треку, Copter Race-2017 поставив Україну на світовий рівень в цьому виді спорту. Він віртуозно закохував усіх оточуючих в свободу польоту на дронах.

Історії загиблих Героїв Нікопольщини:  Антон Стріков, 29 років, Нікополь

Пізніше Антон продовжив вдало працювати в IT-сфері у Києві, де запам’ятався не тільки своїм професіоналізмом, а й дружелюбністю, доброзичливістю та готовністю в будь-який момент допомогти своїм колегам.

Знання та вміння в сфері дронів зробили його цінним кадром у розвідувальній справі

З першого ж дня повномасштабного вторгнення, не маючи жодного військового досвіду, Антон пішов у ТРО Києва. Дуже швидко знання та вміння в сфері дронів зробили його цінним кадром у розвідувальній справі.

Він був головним сержантом відділення аеророзвідки та брав участь у визволенні Київської та Харківської областей, обороні Донецької області — де і віддав життя за незалежну та соборну Україну, за свободу та майбутнє її дітей.

«В нього був позивний «Тоха», але між собою побратими його звали «Наполеон», тому що коли йшов наступ на ворога, він з дрона бачив поле бою, давав вказівки і вчасно корегував нашу арту. Він з легкістю прораховував з неба координати ворожих складів або техніки. Ніяка робота з паперами йому не підходила, він навіть сварився з чоловіками, які були старші за нього, бо вимагав чесно виконувати свою роботу всім, не дивлячись на погони. Він прагнув «мочити русню», а не відсиджуватись», – кажуть його побратими

Я бачила відео у соціальних мережах, як Антон своїми дронами кошмарив русню, вмикаючи Гімн України над їхніми позиціями. І в цьому весь Антон… Я згадую його з посмішкою!

В нього було багато планів на майбутнє, і як би не ця війна, я впевнена, що все б вийшло саме так, як хочеться йому.

Антон похований у Києві на Лісовому кладовищі. Спочивай з миром, друже. Світла пам’ять!»

Світлана НІМЧЕНКО

Історії загиблих Героїв Нікопольщини – це проект Nikopolnews, в рамках якого ми збираємо інформацію і розгорнуто розповідаємо про Захисників родом з Нікополя, Покрова, Марганця та інших населених пунктів району. Як вони жили, чим займалися і захоплювалися, про що мріяли, до чого прагнули… Ми хочемо зберегти пам’ять про них, адже вони – не цифри в статистиці. Кожен із них – неповторний Всесвіт, який передчасно зупинила росія.

Якщо ви хочете розповісти про свою близьку людину, пишіть нам на пошту nikopol.net@ukr.net. Ми підготуємо матеріал.

Також Nikopolnews реалізує проект Загиблі Герої Нікопольщини, в рамках якого ми публікуємо інформацію про полеглих Захисників з Нікопольщини. У списку, на жаль, вже більше 160 імен. Якщо даних вашої близької людини немає серед оприлюднених на сайті, просимо зв’язатися з нами. Всі імена – тут.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×