Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
793
793

Як під обстрілами у школах Нікополя проходить онлайн-навчання? (відео)

у школах Нікополя

Як під обстрілами у школах Нікополя проходить онлайн-навчання, розповіли журналісти сайту «Суспільне». З початку повномасштабного вторгнення освітній процес проходить дистанційно. Повідомляє Nikopolnews.

12-та дня. В одній зі шкіл Нікополя триває онлайн урок у першого класу. У цей час лунає повітряна тривога, бо почався артобстріл.

«У нас була математика уже була, письмо було, читання було й от зараз тільки почали «я досліджую світ» й зараз тривога, тому поки що чекаємо відбою», – каже вчителька початкових класів Ірина Шпак.

Навчання у школах Нікополя під постійними атаками російської армії 14 місяців. Ірина Шпак розповідає, що працювати стало складно: заважають повітряні тривоги та артобстріли з тимчасово окупованого Енергодару.

Як під обстрілами у школах Нікополя проходить онлайн-навчання: відео

Як під обстрілами у школах Нікополя проходить онлайн-навчання? (відео)

«Намагаємося компенсуючі уроки давати, бо матеріал все одно треба засвоїти, тим паче перший клас», – говорить вона.

Після відбою повітряної тривоги, сфокусувати увагу дітей непросто, зауважує вчителька початкових класів Галина Даниленко.

«Намагаємося заспокоїти діточок. По-перше: усміхаємось, налаштовуємо їх на роботу. І, звичайно, всі педагогічні засоби, які є й психологічні, застосовуємо під час уроків. Але ж, звичайно, після тривог зробити це важкувато», – каже Галина Даниленко.

В одному з будинків Нікополя, займається 6-річний Матвій. Він цього року пішов у перший клас. Улюбленим предметом стала математика. Але навчатися через планшет, каже, йому не до вподоби.

Image00002

«Я хочу йти до школи, а не займатися вдома, бо хочу навчитись читати й рахувати», – говорить хлопчик.

Мати першокласника Матвія та п’ятикласника Тимофія каже: обом синам й досі важко налаштуватися на навчання. Загрози обстрілів можуть тривати по декілька годин.

«Діти потребують присутності, фізичної присутності педагога, який візьме їх ручку, допоможе, покаже, як правильно писати, покаже клітинки, лінієчки. Це все дуже складно й певною мірою лягає на плечі батьків», – зазначає мама.

Image00001

У Нікополі цьогоріч навчається 11 тисяч дітей, каже представниця відділу освіти міськради Вікторія Даниленко. Минулого вересня школярів було на тисячу більше. Головна причина, розповідає, – безпекова ситуація. Вчителів вистачає, у 26 школах міста викладає 750 педагогів.

«Учителі у нас працюють в основному дистанційно, більша кількість вчителів поза межами міста. Щоб надолужити ці освітня втрати, проводять додаткові заняття. Ми намагаємось дати їм якнайбільше матеріалів, різних форм навчання, щоб вони не втрачали цей час, можливість бути кимось в цьому житті», – говорить посадовиця

Втім, каже Галина Даниленко, чекають на повернення дітей до школи.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×