Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4766
4766

Які можуть бути результати візиту місії МАГАТЕ на ЗАЕС – думка військового оглядача

Які можуть бути результати візиту місії МАГАТЕ на ЗАЕС – думки військового оглядача

Як повідомляв раніше Nikopolnews, сьогодні, 1 вересня, місія МАГАТЕ таки прибула до окупованого Енергодару попри інтенсивні обстріли міста росіянами. Нагадаємо, країна-агресор звинувачує у обстрілах Україну. І навіть придумала фейк, нібито ЗСУ відправили по воді з боку Нікополя десант для захоплення станції. А російська армія нібито розстрілювала баржі. Про це, а також про те, які можуть бути результати візиту місії МАГАТЕ на ЗАЕС, пише військовий оглядач, полковник Костянтин Машовець у своєму Телеграм-каналі.

На думку Костянтина Машовця, історія з українським десантом на баржах увійде в ‘анали інформаційної війни’, разом з ‘хлопчиком у трусиках’, ‘коровою, що плаче’ чи ‘біолабораторіями’. Також оглядач вважає, що провокації з обстрілами і намаганнями перекласти вину на ЗСУ не допоможуть окупантам. Адже МАГАТЕ не політична організація, і їй все одно, хто стріляє. Головне для неї та світової спільноти – чи несуть обстріли загрозу ядерному об’єкту.

Детальний аналіз ситуації від Костянтина Машовця – нижче:

«Вранці, якраз ‘під приїзд’ на Запорізьку АЕС комісії МАГАТЕ, росіяни звично влупили по Енергодару, і за звичкою вже встигли у своїх телеграм-смітниках звинуватити ‘українських бойовиків у підступному обстрілі мирних громадян’ і почали кричати щодо ‘злочинного нехтування вимогами ядерної безпеки…

Одного довбні не врахували…

Так звана ‘комісія МАГАТЕ’ це не політичні експерти… це суто технічні фахівці. Які, наприкінці своєї роботи мають дійти висновку – чи загрожує радіоційній безпеці Європи ‘активний режим бойових дій’ навколо станції, чи ні. Не більше та не менше. Інші пов’язані з цим ‘військово-політичні нюанси’ їх просто не цікавлять… від слова ‘зовсім’.

Простіше кажучи, комісія МАГАТЕ оцінить актуальний стан системи безпеки ЗАЕС і спробує дійти висновку, щодо того – чи здатні бойові дії навколо неї вивести її з ладу (або вже вивели)… і сприяти принаймні техногенному інциденту, пов’язаному з витоком радіації. Жодних висновків щодо етимології цих загроз експерти МАГАТЕ робити явно не збираються.

А тепер згадайте… те, що, образно кажучи, відбувається довкола цієї станції на сьогодні саме у військово-політичному сенсі.

  1. Бункерному довбню сьогодні вкрай потрібне перемир’я для перепочинку та ‘роботи з резервами’… це очевидно…
  2. Україні це перемир’я явно зараз ні до чого.
  3. Але Україні теж зовсім ‘недоречно’ ще й радіаційне забруднення значних територій на своєму Півдні.
  4. На полі бою, бункерному ‘дятлу’ змусити Україну до ‘припинення вогню’ так і не вдається. Спроба зробити це ‘через зерно’ теж, м’яко кажучи, не вдалася з багатьох причин.
  5. Тому ‘актуальність’ використання ‘фактора ЗАЕС’ через ‘радіаційну загрозу’ по відношенню до України для кремлівських пі…рів різко зростає (причому, неважливо – надумана вона насправді чи реальна). Тут головне створити видимість того, що ми підемо до кінця.

У цьому контексті цілком вірогідний висновок комісії МАГАТЕ про те, що ‘бойові дії навколо ЗАЕС дійсно загрожують її безпеці’ був би на користь росіянам. Для цього варто лише ‘трохи постріляти навколо станції’ (що вони, до речі, і роблять двома основними шляхами – або палять самі, або провокують ЗСУ стріляти по цілям, розташованими поблизу АЕС).

Але, довбні не враховують при цьому два основні моменти… Якщо такий висновок комісії МАГАТЕ справді стане реальністю, то:

  1. Так званій ‘світовій спільноті’ абсолютно до фені, хто там у кого і чому стріляє навколо станції. Але якщо ця стрілянина навколо неї дійсно загрожує ядерній безпеці (а це випливатиме з найбільш ймовірного висновку комісії МАГАТЕ), то ‘світова спільнота’, швидше за все, жорстко і в ультимативному порядку вимагатиме демілітаризації цієї зони З ОБОХ СТОРІН і відновлення статус-кво на станції (Нормального, штатного режиму її роботи), що існував там до заняття цього району російськими військами … Тобто, окупантам доведеться звідти виходити.
  2. Примус України з боку Росії до переговорів саме таким шляхом (загрозою влаштувати на ЗАЕС якийсь ‘ядерний інцидент’) стає очевидно – абсолютно безперспективним… Особливо безперспективним це стане, коли з’явиться висновок комісії МАГАТЕ, а бункерний дол…б відмовиться прибрати свої війська з території самої станції і принаймні з 10 км зоні навколо неї. Бо в такому разі Україні не доведеться нікому нічого доводити на міжнародній арені щодо винності Росії в ‘ядерному шантажі за допомогою ЗАЕС’… це, по суті, вона доведе сама, відмовившись від виведення своїх військ, чи спробувавши залишити станцію під своїм контролем.

Тому, довбо…би… продовжуйте стріляти по ЗАЕС, наближайте появу висновку комісії МАГАТЕ…завозіть туди БК, заводіть війська. Після цього ‘місця для маневру’ у вас залишиться зовсім мало»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×