Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6274
6274

Якість води у Нікополі, тарифи і запуск водогону: коментар Олександра Саюка

Якість води у Нікополі, тарифи і запуск водогону: коментар Олександра Саюка

Під час пресконференції 30 травня міський голова Нікополя Олексанр Саюк відповів на питання, які хвилюють мешканців. Зокрема: якість води у Нікополі, тарифи і перспективи запуску магістрального водогону.

Якість води у Нікополі

Зазначимо, що вона залишає бажати кращого, а іноді буває зовсім низькою. З кранів інколи біжить рідина, у якій навіть митися мало хто ризикне. При цьому вода формально вважається питною. Хтось ставиться до цього з розумінням, з жахом згадуючи минуле літо – мовляв, добре, що є хоч така вода під час війни. А хтось обурюється.

Ось що сказав з цього приводу Олександр Саюк.

Водоканал працює у дуже складних умовах, під постійними обстрілами, з постійними ліквідаціями наслідків обстрілів. Але незважаючи на це, ми проводимо роботи з поточних ремонтів водопроводів і очисних споруд, – запевнив міський голова

А подекуди низьку якість води він пояснив так:

Багато нікопольців виїхало. Система, розрахована на певну кількість людей, зараз працює на значно меншу кількість користувачів. Тому є моменти, де вода застоюється.

Олександр Саюк закликав нікопольців у разі наявності скарг, телефонувати до колцентру або у водоканал.

В тих районах будемо промивати мережі, – пообіцяв мер

Він додав, що, на жаль, така ситуація буде зберігатися. Нікополь буде користуватися тими мережами, які у нього є – нових не з’явиться.

Також мер запевнив, що з водоканалу вода виходить нормальної якості – і це дуже добре, що навіть в такий час є можливість її очищати.

Прогнози щодо запуску магістрального водогону і тариф

Коли запуститься водогін, я не маю такої інформації. А вплине це чи не вплине на тариф – вплине, тому що в тариф буде входити доставка води сама з цього водогону. А водогін бере початок у Запоріжжі і закінчується у Покрові. Тому тариф буде більший, – прокоментував ситуацію мер

Він додав, що тариф, який у Нікополі зараз і залишається ще з 2021 року, вже не є рентабельним. Поки що тариф залишається незмінним, і тому водоканал доводиться майже повністю фінансувати з міського бюджету.

Відео з пресконференції Олександра Саюка

Ще новини Нікополя: “Моя мама іноді боїться вийти за хлібом чи молоком” – студентка УКУ з Нікополя розповіла про життя у прифронтовому місті

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×