Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2633
2633

Місто, що стало полігоном для росіян, де загроза 24/7 – програма «Хащі» у Нікополі (відео)

Місто, що стало полігоном для росіян, де загроза 24/7 –  програма «Хащі» у Нікополі (відео)

«Нікополь – велична козацька історія і жахливе сьогодення під обстрілами та ядерним шантажем». Так називається програма відомого проєкту, присвячена обстріляному місту. Нарешті «Хащі» у Нікополі! Журналісти, які давно мандрують Україною, відвідали багатостраждальний край на березі колишнього Каховського водосховища і зафільмували сьогоднішні реалії життя його мешканців.

Для довідки:

«Хащі» — український документальний проєкт, учасники якого спочатку мандрують найбільш глухими та безлюдними селами України. А зараз, під час повномасштабної війни, показують також прифронтові та деокуповані території.  За словами ведучого «Хащів» Володимира Кохана, цей проєкт про «Україну без косметики».

І от, нарешті «Хащі» у Нікополі.

Колись тут грізно били в тулумбаси козаки, починалися великі походи запорожців та гартувалася їхня слава. Саме тут було п’ять найвеличніших січей запорожців, Хмельницький отримав булаву та благословення на велику війну, тут поховали та перепоховали рештки найвідомішого характерника — Сірка. А сьогодні тут повітряна тривога та загроза обстрілів 24/7. По суті, російська армія зробила з цієї місцевості свій полігон, тренуючи тут артилеристів та пілотів FPV дронів, котрі хаотично обстрілюють дану місцевість, наточуючи свої навички. Це міста Нікополь, Марганець та їхні околиці, що на Дніпровщині, – кажуть автори

Вони нагадали, що навпроти, за Дніпром, стоїть Запорізька АЕС, захоплена росіянами ще у березні 2022 року. З того часу російська армія тероризує весь світ ядерним шантажем та, прикриваючись станцією, через яку ЗСУ не можуть дати їм відповідь, здійснюють цілодобовий обстріл цієї місцевості.

Місто, що стало полігоном для росіян, де загроза 24/7 –  програма «Хащі» у Нікополі (відео)

Команда “Хащі” відвідала Нікопольщину на початку травня. В програмі, яка з’явилася на Ютубі сьогодні, показали Нікопольський порт, а точніше те, що від нього залишилося, набережну, стару частину міста, також прибережні села…. Поспілкувалися з мешканцями.

Місто, що стало полігоном для росіян, де загроза 24/7 –  програма «Хащі» у Нікополі (відео)

І, звісно, згадали історію Нікопольського краю.

Програма «Хащі» у Нікополі: відео

Місто, що стало полігоном для росіян, де загроза 24/7 –  програма «Хащі» у Нікополі (відео)Місто, що стало полігоном для росіян, де загроза 24/7 –  програма «Хащі» у Нікополі (відео)

Ще новини Нікополя: 10 шинків на 20 хат і церква: як починався Нікополь та чим дивував гостей

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×