Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6004
6004

Кореспонденти Громадського радіо були вражені кількістю людей у Нікополі

Кореспонденти Громадського були вражені кількістю людей у Нікополі
Фото: пресслужба Нікопольської міської ради

Кореспондент Громадського радіо були вражені кількістю людей у Нікополі, який обстрілюється росіянами практично щоночі, а останнім часом і вдень. Про це йдеться у матеріалі на сайті Громадського у середу 9 листопада, передає Nikopolnews.

Російські окупанти навмисно обстрілюють Нікополь на Дніпропетровщині вночі або рано вранці, коли більшість людей ще спить. Попри те, що понад 50% місцевих мешканців виїхали, місто все ще досить населене – вірогідно, через приїзд жителів навколишніх населених пунктів, які обстрілюються ще інтенсивніше,  повідомив кореспондент Громадського радіо Олександр Волков.

«Коли ми зі знімальною групою приїхали в Нікополь, нас всіх вразила кількість людей — їх досить багато, місто виглядає живим. Водночас за даними місцевої влади, зокрема голови району Євгена Євтушенка, у Нікополі наразі перебуває 40-50 відсотків мешканців. Проте, на думку місцевих, хоча з міста дійсно виїхала частина жителі, але сюди активно приїжджають люди з навколишніх населених пунктів, які ще інтенсивніше обстрілюються росіянами», — повідомив кореспондент Олександр Волков.

За його словами, через наплив людей в деяких районах Нікополя навіть спостерігається перевантаження трафіку.

Щодо обстрілів, то вони у Нікополі відбуваються майже щодня, здебільшого вночі або зранку, коли люди ще вдома, розповів Олександр Волков

«Ми бачимо ту ж тенденцію, що й в інших українських містах. Росіяни вдаються до неприхованого терору, вони гатять по цивільній інфраструктурі, по житлових будинках вночі або рано вранці, коли у людей немає змоги десь переховатися, пройти в укриття. Зазвичай в такий час люди сплять», — додав кореспондент.

Нагадаємо, 12 жовтня буде рівно чотири місяці, як Нікополь обстрілюється ворогом з протилежного берега Каховського водосховища. За цей час у місті було пошкоджено або зруйновано близько двох тисяч приватних і багатоповерхових будинків.

«Ми не другий Маріуполь» — репортаж про Нікополь РБК-Україна

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×