Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
375
375

Через зміни клімату у Нікополі в майбутньому хочуть створити бювети з артезіанською водою у скверах

Через зміни клімату у Нікополі в майбутньому хочуть створити бювети з артезіанською водою у скверах

У Нікополі в майбутньому хочуть створити бюветний комплекс артезіанської питної води у скверах і велосипедні доріжки. Такі заходи плануються в рамках реагування на зміни клімату.

Зокрема, про це говорили під час засідання робочої групи з розробки Енергетичного плану та Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату, яке пройшло у виконкомі, передає Nikopolnews.

Відбулося засідання робочої групи

Пресслужба Нікопольської міської ради повідомляє, що відбулося чергове засідання робочої групи з розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК) Нікопольської територіальної громади до 2030 року під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяни Обиденної. До складу робочої групи входять керівники низки структурних підрозділів міської ради.

Через зміни клімату у Нікополі в майбутньому хочуть створити бювети з артезіанською водою у скверах

Для чого потрібно затвердження проекту ПДСЕРК

Першочергово Тетяна Обиденна наголосила на необхідності спрямування усіх зусиль підрозділів виконкому для завершення та скорішого затвердження проекту ПДСЕРК. Це необхідно для подальшої участі в грантових програмах і залучення коштів від європейських партнерів.

В рамках заходу було заслухано звіт про результати консультації з експертом проекту “Угода мерів – Схід”. Зокрема він стосувався запланованих заходів термомодернізації багатоповерхових будинків.

Через зміни клімату у Нікополі в майбутньому хочуть створити бювети

Окремо присутніми було розглянуто напрацювання та розробки прогнозних заходів щодо помʼякшення наслідків клімату. Серед ключових проектів з адаптації до змін клімату передбачається: впровадження нового бюветного комплексу артезіанської питної води у скверах міста, будівництво велосипедних доріжок, створення стратегічного плану відновлення “Візія Нікопольської територіальної громади”. Важливо, що частину заходів вже погоджено з експертом проекту в Україні “Угода мерів – Схід”.

В ході обговорення Тетяна Обиденна запропонувала додати до ключових проектів ті, які внесені до Плану дій Стратегії розвитку Нікополя до 2027 року, в тому числі проект “Реконструкція/будівництво очисних водопровідних споруд міста Нікополь Дніпропетровська область”.

За результатами заходу надано доручення відповідальним особам до наступного засідання доопрацювати та доповнити розроблені заходи розрахунками очікуваної вартості, джерелами фінансування, строками виконання та очікуваної річної економії енергоресурсів при їх запровадженні.

Ще новини Нікополя: Коштів бюджету Нікополя недостатньо для відновлення об’єктів життєзабезпечення міста – Тетяна Обиденна

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу