Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
969
969

Коли на Дніпропетровщині вирішиться проблема з пальним і якою буде ціна – голова облради зробив заяву

Коли на Дніпропетровщині вирішиться проблема з пальним і якою буде ціна – голова облради з

Коли на Дніпропетровщині вирішиться проблема з пальним і якою буде ціна, розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews, посилаючись на Суспільне Дніпро.

Проблеми із постачанням пального до України та, зокрема, Дніпропетровської області мають вирішити протягом двох тижнів. Про це під час брифінгу повідомив голова облради Микола Лукашук

За його словами, через удари по інфраструктурі, зокрема, по базам, де зберігаються нафтопродукти, в Україні спостерігається дефіцит пального. Наразі, зазначив Микола Лукашук, також є проблеми з його постачанням до України, адже велика кількість пального йшла через морські порти, які зараз заблоковані.

Микола Лукашук повідомив, що уряд будує нову логістику щодо постачання пального з країн ЄС.

“Протягом тижня-двох завершиться побудова логістичного ланцюга, і пальне почне поступати до нашої області. Так як його будуть постачати з країн ЄС, можливе зростання вартості”, – зазначив голова облради.

Якою буде ціна пального

Приблизних оцінок, на скільки зросте вартість пального, посадовець не надав. Проте зазначив, що уряд працює над балансом між інтересами постачальників та жителів, які споживають пальне.

«Ціна може бути на рівні з іншими європейськими країнами, бо саме так працює економіка. У трейдерів повинен бути інтерес, щоб заповнити дефіцит палива на ринку», – розповів Лукашук.

“Звертаюся до наших жителів: якщо маєте таку можливість, протягом найближчих двох тижнів утримайтеся від поїздок, зекономте пальне. На заправках Дніпропетровщини воно є, продається за талонами по 10-20 літрів. Але кардинально проблема вирішиться протягом двох тижнів, і ви зможете заправляти повні баки”, – зазначив Микола Лукашук.

Також він додав: ЗСУ, медики, поліція, комунальні служби та громадський транспорт наразі забезпечені пальним.

До речі!

Наявність пального на АЗС у будь-якому регіоні країни тепер можна відстежити онлайн. Про це в четвер, 5 травня, повідомила Дніпропетровська облрада у Telegram.

ЛУН оновив Корисну карту, яка відображає працюючі магазини, аптеки, кав’ярні, поштові відділення та інші об’єкти. Тепер там також можна перевірити наявність пального на АЗС. Інформацію відображається в режимі реального часу.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×