Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5735
5735

«Комфортне містечко, все в квітах, кожен двір як міні ботанічний сад» – українці коментують «Хащі» у Нікополі

«Комфортне містечко, все в квітах, кожен двір як міні ботанічний сад» - українці коментують «Хащі» у Нікополі

Як ми повідомляли раніше, 25 травня вийшов випуск проєкту «Хащі» у Нікополі. Відомі мандрівники і журналісти завітали до обстріляного міста та його околиць, поспілкувалися з жителями, показали наслідки ворожих атак…

Вся Україна і не тільки зможе побачити, що коять росіяни з Нікополем вже майже два роки поспіль без перерв.

Менше ніж за добу випуск набрав на Ютубі понад 47 тисяч переглядів. А також майже 400 коментарів.

У переважній більшості коментатори дякують авторам за «Хащі» у Нікополі і висловлюють підтримку мешканцям Нікопольщини.

Є серед них ті, хто і зараз живе у Нікополі під обстрілами. Є ті, чия доля так чи інакше пов’язана з Нікополем – звідси родом батьки, або люди самі жили певний період у місті. Наприклад, коли тікали від війни на початку повномасштабного вторгнення. А є і такі, хто нічого не знав про Нікополь, а тепер дізнався. І це добре.

Дякуємо авторам проєкту за привернення уваги до історії Нікополя та його страшного сьогодення…

Ми обрали найцікавіші коментарі до випуску про Нікополь і ділимося з вами. Якщо ви ще не дивилися «Хащі» у Нікополі – подивіться.

Ось як українці коментують «Хащі» у Нікополі

****

“Дуже прикро, що місцевим мешканцям доводиться все це переживати… Серце розривається від болю та відчаю. Тисячі слів підтримки з Волині!”

****

“Нікополь… Жила там  в літку 2022, виїхали з Харкова, допоки не почалися обстріли. Найтепліші спогади, маленьке, комфортне містечко, все в квітах, кожен двір як міні ботанічний сад. Прогулянки на набережній, закати, багато свіженьких овочів і фруктів від дачників.  А зараз все це нещадно знищують”

****

“Неймовірно красиві дніпровські краєвиди. Багатостраждальні краєвиди. Краєвиди, які лише зайвий раз нагадують, що рашистів людьми називати не можна. Дякую команді “Хащів” за як завжди цікавий контент. Слава Збройним Силам України!”

****

“Дуже цікавий випуск. Давно хотів приїхати велопоходом на могилу кошового отамана І. Сірка, а воно он як там зараз. Добре що показали й стару могилу отамана, як Бог дасть і ми виженемо поганців з української землі, то обов’язково приїду туди з ночівкою, на святі козацькі місця. Нехай Щастить!”

****

“Я просто дивлюсь, плачу, коли обстріляли, а люди кажуть, та ми привикли… Я навіть не знаю, що написати всій команді, що працювали над випуском, ви супер, а людям які там проживають, Ви просто герої! Дякую Вам”

****

“Підписаний на “Хащі”, чекаю й переглядаю кожен випуск. ДЯКУЮ за фільм про Нікополь! – із задоволенням і ностальгією та болем оглянув місця, де бував в молоді роки, де й зараз живе в Капулівці друг молодості, де святкували 500-ліття українського козацтва… ДЯКУЮ, “ХАЩІ”, ЗА ЧУДОВУ РОБОТУ!!!”

****

“Яке гарне, сильне, непереможне місце! Може могила Сірка і дає щось, як символ чи місце сили? Що з цими людьми буде далі, які там залишаються? Жити і не збожеволіти… .Бути адекватною людиною, дуже складно!”

****

“Дякую Хащам, ніколи не бачила цих місць і може і не побачу. Кожну частинку і клаптик нашої землі треба зберегти  хоч в такому відеоекскурсі. Дякую! Бережіть себе!”

****

“Нікопольщина – земля сильних, незламних, неймовірно працьовитих людей. Заможні села, бо люди невтомно працювали і продовжують працювати навіть в умовах війни. Тримайтеся, земляки, бережіть себе!”

****

“Дякую вам за відео! Я живу (жила) у старій частині, щовечора гуляли вулицями набережної, по пляжах, кам’яній косі… Тепер все лишилося у спогадах та старих фото та відео”

****

“Отримала просто потрясіння від перегляду сама  проживаю в Нікополі, але маломобільна, і знала що старої частини міста майже немає, але побачити?! Це просто жах. Дуже дякую за вашу працю. І на своє місто я подивилася іншими очима”

****

“Здається, та жіночка, в якої сестра на ” тій стороні”, заздрить їй…. Це дуже сумно. Я теж на “тій стороні”… і у нас тихо… і нам платять пенсію…, але ми не дома…, хоча і живем, ніби, у своїй хаті…нам теж тяжко… я кожного дня плачу..”

****

“Я виiхав звiдти з першим арт снарядом, вранцi 12 липня 2022 року! З тих пiр майже два роки, i я в шоцi вiд тої картинки, що ви показуете: змiни суттевi! Мабуть вже буду думати повертатися коли, то точно не додому, житло треба буде робити десь подалi вiд майбутньоi зони прикордонного контролю, вже зрозумiло…”

****

“Зазвичай не пишу коментарів, але тут не змогла встояти…. Хащі, я вас обожнюю!!! Ви робите таку велику справу, відновлюєте нашу історію… Окрема подяка за Нікопольщину, мою рідну землю, яка потерпає від рашистського зла кожного дня, за дивовижні краєвиди… Ви розказали такі факти з історії, яких я не знала, було дуже цікаво. Можливо після цього фільму щось зміниться на краще, ми в це віримо! Процвітання вам, натхнення і скорішого миру!!!!”

****

“Провів у Нікополі одні з найкращих років мого життя, буремні 90-ті… Та ті “буремні 90-ті” зараз виглядають як дитячий садок… Прикро бачити як орда московитів плюндрує дорогі серцю місця, місця де радів життю…”

«Хащі» у Нікополі: відео

«Комфортне містечко, все в квітах, кожен двір як міні ботанічний сад» - українці коментують «Хащі» у Нікополі«Комфортне містечко, все в квітах, кожен двір як міні ботанічний сад» – українці коментують «Хащі» у Нікополі

Ще новини Нікополя: «Місто-герой, і тут неймовірні люди»: перший випуск «Тревел нашого часу» присвятили Нікополю і Марганцю

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×