Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
52274
52274

Криворізький напрямок: орки переодяглися у цивільне і на «віджатих» велосипедах тікали з поля бою

Криворізький напрямок: орки переодяглися у цивільне і на «віджатих» велосипедах тікали з поля бою

Криворізький напрямок: орки останнім часом почуваються тут вкрай незатишно, хоч і намагаються повернути втрачені позиції. Але врешті змушені проводити інженерне облаштування рубежів своєї оборони – відступних позицій. Таку інформацію надає Генштаб ЗСУ, передає Nikopolnews.

А мешканці населених пунктів, які знаходяться поруч із зоною бойових дій діляться цікавими подробицями.

Так, зокрема волонтер Дмитро Бурлай з Нововоронцовки розповідає, що з району активних бойових дій (а саме з району нещодавно звільненого села Потьомкиного) орки, переодягнувшись у цивільне, намагалися та на “віджатих” велосипедах втекти в тил окупованих територій.

Також, за словами Дмитра Бурлая, за останні дві доби була помічена  ворожа авіація, яка рухалася в бік Високопілля. Скоріш за все окупанти намагалися відновити свої втрачені позиції, які пов’язані з успіхами наших ЗСУ в районі села Потьомкіно.

В районі самої Нововоронцовки ситуація поки що незмінна. Лінія фронту на старому місці. Мешканці дуже чекають, що ЗСУ відтиснуть ворога подалі від селища, адже ворог постійно обстрілює його. А люди в окупованих селах і селищах мріють про найскоріше звільнення.

Криворізький напрямок: орки переодяглися у цивільне і на «віджатих» велосипедах тікали з поля бою

Нововоронцовка після чергових обстрілів…

Криворізький напрямок: орки переодяглися у цивільне і на «віджатих» велосипедах тікали з поля бою

В окупованих населених пунктах ситуація важка: відсутні електроенергія і зв’язок. Мешканці власними силами за допомогою генераторів намагаються частково  відновлювати водопостачання. З степових сіл місцевих жителів все ще не випускають. Також в берегових селах останні два дні був заборонений будь-який рух за межі населених пунктів.

Село Осокорівка та селище Нововоронцовка окупанти все ще обстрілюють. Є нові пошкодження.

Тим часом, радник голови Херсонської військової адміністрації, військовослужбовець ЗСУ Сергій Хлань розповів, що Збройні сили України мають тактичні успіхи по всій лінії фронту, що потім може перерости в масштабний контрнаступ

Про це він заявив в етері телеканалу “Еспресо

“Збройні сили України потроху просуваються та мають тактичні успіхи по всій лінії фронту, в тому числі й на Херсонщині. Це ще не контрнаступ. Однак ми всі розуміємо, що контрнаступ ЗСУ буде результатом тактичних успіхів, які зараз відбуваються на фронті. Ми вже третій тиждень поступово відтісняємо ворога”, – розповів Хлань.

Хлань додав, що скоординовані дії Збройних сил України та українських партизанів на окупованих територіях дають результати.

“Спільні дії ЗСУ та партизанів дають результати не тільки на лінії фронту, а й на окупованих територіях. ЗСУ регулярно знищують склади боєприпасів та техніки ворога. Тому ми обов’язково звільнимо наші землі та перейдемо в контрнаступ. Будемо гнати окупантів і зрадників з української землі. А їх, до речі, залишилось не так вже й багато”, – додав Хлань.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×