Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4577
4577

«Люди на межі – у кого є, їдять дерть» – новини з сіл на Нововоронцовщині

«Люди на межі - у кого є, їдять дерть» - новини з сіл на Нововоронцовщині

На Нововоронцовщині, що у Херсонській області на Криворізькому напрямку фронту, деякі населені пункти вільні від окупантів, деякі зайняті загарбниками або знаходяться на лінії фронту. Людям, які залишилися тут, дуже непросто виживати. Про це розповідають місцеві мешканці, передає Nikopolnews.

Дуже морально тяжко населенню, яке залишилося в селах Хрещенівка, Любимівка, Миролюбівка, Петровка. Фактично ці села знаходяться на лінії фронту. Йдуть постійні обстріли. Окупанти з сіл нікого не випускають. Електроенергії немає вже більше двох місяців. Гуманітарні коридори відсутні. Є проблема з ліками. По факту окупанти тримають населення в цьому регіоні в якості живого щита, пише волонтер з Нововоронцовки Дмитро Бурлай.

У коментарі до його допису Тетяна Бондар згадала про село Біляївку, де ситуація просто критична.

Люди на межі виживання: ні води, ні ліків, ні світла, ні хліба. Якщо в когось є станція, то дерть їдять, – написала вона.

«Люди на межі - у кого є, їдять дерть» - новини з сіл на Нововоронцовщині

Щодо ситуації у самій Нововоронцовці, то, за словами Дмитра Бурлая, населення й досі відчуває “тяжкі прильоти” від окупантів. 25 травня було частково пошкоджено лінії подачі води: очісні та насосну. 26 травня, завдяки комунальникам, було проблему полагоджено. На даний час пробують подавати воду для населення.

Тяжко і нашим енергетикам. Фактично, після кожного обстрілу, з’являються нові пошкодження. Енергетики працюють на межі своїх можливостей. Відсутній елементарний матеріал (провід) для полагодження мережі. Вже не озвучуються більш специфічні витратні матеріали, – написав Дмитро Бурлай.

Наша команда волонтерів залишилася в селищі. Ми чекаємо на звільнення наших територій. Ми віримо в ЗСУ. Віримо в перемогу. Все буде Україна! – резюмував волонтер.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×