Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3075
3075

МАГАТЕ буде важко дати об‘єктивну оцінку ситуації на ЗАЕС – Енергоатом

МАГАТЕ буде важко дати об‘єктивну оцінку ситуації на ЗАЕС – Енергоатом

В Енергоатомі вважають, що МАГАТЕ буде важко дати об’єктивну оцінку ситуації на ЗАЕС. Про це повідомляється у Телеграм-каналі державної компанії 2 вересня, передає Nikopolnews.

Нагадаємо, місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС вчора, 1 вересня, попри обстріли і провокації росіян. Також відомо, що вже вчора голова місії Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі разом з більшістю членів делегації залишили станцію. На ЗАЕС наразі присутні п’ятеро членів місії.

Чому буде важко дати об‘єктивну оцінку ситуації на ЗАЕС? Енергоатом наводить наступні факти:

  • Переважна більшість «ЗМІ з усього світу», які вчора приїхали на станцію, – це російські пропагандисти. Автобуси з українськими та іноземними журналістами, які намагалися потрапити на Запорізьку АЕС разом з місією МАГАТЕ через територію України, рашисти не пропустили на блокпості.
  • Окупанти брешуть, спотворюють факти і докази, що свідчать про їхні обстріли станції, а також наслідки пошкоджень інфраструктури ЗАЕС. Прогнозовано звинувачують ЗСУ.
  • Військові вантажівки, які в порушення усіх вимог пожежної безпеки перебувають у машинних залах енергоблоків, рашисти представили експертам МАГАТЕ як техніку військ хімічного захисту. Всі створені ними порушення ядерної та радіаційної безпеки вони намагаються заховати у брехні та маніпуляціях.
  • Рашисти не пустили місію в кризовий центр ЗАЕС, де зараз перебувають російські військові, яких не повинні були бачити представники МАГАТЕ. Тобто частину озброєних російських окупантів на атомній станції просто «заховали».
  • Місії «презентували» заздалегідь сплановане та зрежисоване шоу, як нібито «мешканці Енергодару скаржаться на обстріли ВСУ». А точніше – розповідають про обстріли, які загарбники наполегливо приписують українським захисникам.
  • Загарбники навмисно заглушили мобільний зв‘язок та інтернет в Енергодарі, щоб не дати можливості передавати фото та відео із ЗАЕС та її міста-супутника.
  • До роботи на Запорізькій АЕС рашисти допустили лише оперативний персонал та суттєво обмежили перебування людей на маршрутах руху членів делегації МАГАТЕ.

Розуміємо, що у цих умовах МАГАТЕ буде важко дати об‘єктивну оцінку ситуації на ЗАЕС. Натомість наголошуємо, що виконати всі рекомендації місії з відновлення на станції ядерної та радіаційної безпеки неможливо, поки вона перебуває під контролем російських окупаційних військ, – зазначають в Енергоатомі.

Тим часом генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі прокоментував початок місії МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції:

«Ми продемонстрували, що міжнародне співтовариство присутнє на станції, може там залишитися, і ми продовжимо цю роботу. Наша робота на станції тільки розпочалася», – заявив він.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×