Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
259
259

Що давало сили дочекатися обміну, розповів звільнений з полону азовець з позивним «Нікополь» (відео)

Що давало сили дочекатися обміну, розповів звільнений з полону азовець з позивним «Нікополь»

Що давало сили дочекатися обміну, розповів звільнений з полону азовець з позивним «Нікополь» Артем Дубина виданню «DW».

Повідомляє Nikopolnews.

До початку  війни Артем жив і працював у місті Нікополь. За освітою він журналіст. У  2015 році Артем приєднався до ЗСУ. Через рік приєднався до тоді ще окремого полку «Азов». Як військовий журналіст, він висвітлював роботу підрозділу, а згодом очолив пресслужбу.

У 2020 році звільнився зі служби в армії та повернувся до цивільного життя.  Артем Дубина жив у Нікополі. Працював в одному з місцевих ЗМІ. Зустрів дівчину, з якою вони планували весілля.  Перед початком повномасштабного вторгнення, Артем з коханою дівчиною з’їздили на відпочинок за кордон.

24 лютого 2022 року почалася велика війна. Артем Дубина пішов служити до полку «Азов». Тримав оборону Маріуполя, яка тривала 86 днів. З них 82 дні у повному оточенні росіян. Під час боїв на «Азовсталі» Артем пережив важке кульове поранення. А потім за наказом здався у  російський полон, де пробув 2 роки і 4 місяці.

Що давало сили дочекатися обміну, розповів звільнений з полону азовець з позивним «Нікополь»: відео

З російського полону Артема Дубина повернувся у вересні 2024 року. Зараз він проходить реабілітацію, яка проходить повільно. Військовий звикає говорити нормально. Тобто, коли не треба говорити пошепки, щоб Вас не чули за дверима…

Через місяць після звільнення з полону Артем і його кохана Ольга відгуляли давно заплановане весілля.

Бувши у російському полоні Артем Дубина в думках спілкувався з рідними. Вчив вірші і присвячував своїм рідним. Згадував пісні й дещо їх перероблював і також адресував їх рідним. Зокрема дружині та батькам.

За словами Артема, у полоні були книжки Джека Лондона. Вони разом з побратимами прочитали майже всі його книжки. А один написаний вірш письменником, чоловік вивчив на пам’ять і розповів після весілля своїй дружині.

Перебуваючи на реабілітації Артем Дубина відвідує акції FREE Azov, які проходять на вихідних у різних містах України на підтримку тих, хто досі залишається у полоні.

«Тим, хто досі чекає своїх рідних я можу сказати тільки продовжуйте чекати своїх дітей, синів, чоловіків, батьків. Вірте в них. Бо віра допомагає там в полоні, полоненим триматися. Обов’язково продовжуйте вірити і думати про своїх близьких. Це допоможе вам і їм(військовим – авт.) дочекатися, коли їх повернуть і зустрітися тут на великій землі», сказав журналістам Артем Дубина під час однієї з вищезгаданих акцій.

Більш детально дивіться на відео.

 

Ще новини Нікополя: «Коли була загроза удару по ЗАЕС, вона сказала, що їде в Нікополь»: пам’ять Вікторії Рощиної вшанували у Києві

 

 

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу