Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
437
437

Про незламні бібліотеки Нікополя почув «Книжковий Арсенал»

бібліотеки Нікополя

Про незламні бібліотеки Нікополя почув «Книжковий Арсенал». Повідомляє Nikopolnews з посиланням на сайт NikopolART.

24 червня в межах Спеціальної програми Українського ПЕН “Пам’ять говорить” відбулась подія солідарності із українськими бібліотеками, що постраждали через російську агресію. В ній взяли участь:

  • Олена Стовба – Централізована бібліотечна система міста Нікополь),
  • Ганна Пушкар – Чернігівська міська комунальна централізована бібліотечна система,
  • Олена Сльозка – Центральна бібліотека ім. М.М. Коцюбинського м. Чернігів,
  • Олена Кійко – Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека,
  • Оксана Шестакова – Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека,
  • Юлія Какуля-Данилюк – Капитолівська сільська бібліотека Оскільської ОТГ Ізюмського району Харківської області.

бібліотеки Нікополя

На своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” директор Централізованої бібліотечної системи міста Нікополь Олена Стовба поділилася своїми враженнями  від міжнародного книжкового фестивалю.

«Книжковий Арсенал 2023 – це культурна подія року! Я була дуже вражена складом гостей та відвідувачів, активністю локацій та кількістю українських книжок! Якби отримати по одній книжці кожної назви – можна відкривати нову сучасну бібліотеку! Але книги стоять грошей та немалих»,  написала Олена Василівна.

бібліотеки Нікополя

Учасники сцени “Незламні бібліотеки” розповідали про свій біль, про свої міста та села, про своїх мужніх людей та небайдужих читачів.

«Дуже була рада познайомитися з колегами з Чернігова, Запоріжжя, Херсона та Харкова (Ізюм). У кожного своя історія та жахливі спогади… Запевнили одна одну, що після Перемоги відновимо заклади та відсвяткуємо відкриття нових сучасних просторів», додала Олена Стовба.

бібліотеки Нікополя

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»  був заснований 2011 року Мистецьким арсеналом. Це грандіозна інтелектуальна подія України, де розвиваються і взаємодіють літературна, візуальна, музична та театральна сцени, порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×