Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2472
2472

Дружина військового і Герой України з Нікополя виграли гранти на створення власного бізнесу

Дружина військового і Герой України з Нікополя виграли гранти на створення власного бізнесу

Як ми раніше ми писали, дружина військового і Герой України з Нікополя виграли гранти на створення власного бізнесу.

Детальніше про виграні нікопольцями гранти розповіли  у міській раді, передає Nikopolnews.

Нещодавно DVV International оголосило результати конкурсу надання бізнес-грантів у межах проекту «Реінтеграція ветеранів та ветеранок війни через створення освітніх можливостей». В цьому році організатори отримали понад 300 заявок з 7 областей України. З них перемогу отримали лише 25. Серед них є нікопольці – Герой України Дмитро Куценко та дружина військового Катерина Васильченко.

Герой України, молодший сержант ЗСУ Дмитро Куценко -під час російського вторгнення в Україну служив у складі 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр». У ході боїв за Бахмут потрапив під авіаудар, отримав поранення і втратив обидві ноги.

Після лікарні він повернувся до свого бізнесу. Він має близько чотирьох гектарів землі, де вирощує черешню.  Свій бізнес він планує розвивати і у майбутньому. А  поданий свій бізнес-грант назвав «Героїчна черешня». У  розвитку бізнесу Дмитру допомагають мати та дружина. Проте для якісного догляду за деревами та гарного врожаю потрібна техніка. Завдяки перемозі у ветеранському проєкті Дмитро отримає трактор з навісним обладнанням.

Дружина військового і Герой України з Нікополя виграли гранти

447881275 756131943383886 1030991873062158067 n

Катерина Васильченко – дружина військового, який захищає Україну з 2014 року. А зараз воює на Запорізькому напрямку.  Жінка не може просто сидіти  і чекати на перемогу. Вона вирішила подати документи і виграти грант на розвиток власного бізнесу.  Пані Катерина планує на родинній ділянці планує вирощувати павлонію. З її деревини можна налагодити виробництво меблів та пелет, з листя – поживний корм для тварин. Окрім того, жінка планується вирощувати інші декоративні рослини.

Завдяки виграному гранту Катерина: щеплеріз, подрібнювач та гранулятор.

На ділянці, де Катерина хоче вирощувати  павлонію вже триває робота. На ній вирівнюють грунт та готують лунки для саджанців.

«Катерина зізнається, що вже зараз почала втілювати в життя свій проєкт для того, щоб її чоловік після повернення з війни, мав змогу одразу реалізуватися в мирному житті», говорять у міській раді.

Написати гранти нікопольцям допомогли у Центрі освіти дорослих.

 

Новини Нікополя і району: Ліквідував 15 окупантів і врятував побратимів ціною власного життя: розвідник з Дніпропетровщини став Героєм України посмертно

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×