Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1007
1007

Просто б’ють по мирним людям: як живуть нікопольці під постійними обстрілами

як живуть нікопольці

Як живуть нікопольці під постійними обстрілами, розповіли журналісти сайту «Відкритий». Повідомляє Nikopolnews.

Протягом останнього тижня російські окупанти суттєво збільшили кількість обстрілів Нікополя. Ворожі снаряди трощать будинки та лінії електропередач, а вибухові хвилі, наче папір, скручують металеві паркани.

Замісь даху – лише каркас. Немає і половини будинку – це результат прямого влучання снаряду в оселю пані Тетяни. Окупанти вже вдруге цілять по її будинку. Жінка розповідає, коли розпочався ранковий обстріл – була в середині. Вона не виїжджала з Нікополя. Доглядає за прикутою до ліжка мамою.

«Був сильний грохот. Зразу знесло дах будинку. Просто тероризують нас і все. Поблизу немає ні заводу, ні фабрики, ні електростанції. Просто б’ють по мирним людям», – говорить жінка.

Як живуть нікопольці під постійними обстрілами: відео

Просто б'ють по мирним людям: як живуть нікопольці під постійними обстрілами

А пані Галина живе на березі Каховського водосховища. Її будинок щодня здригається від ворожих атак. Прикриваючись Запорізькою АЕС, окупанти гатять по мирних жителях декілька разів на день.

«У цьому дворі у нас було два прильоти. Один в город, другий в дерево. Постраждав дах, вікна, частково двері. Кімнати немає», – розповідає жінка.

В прибережній зоні і будинок пана Василя. Днями ворожий снаряд поцілив у його двір. Внаслідок чого, усі вікна вибиті. На стінах дому тріщини, а металевий паркан вибуховою хвилею скрутило наче паперовий лист. На щастя, під час обстрілу в середині будинку нікого не було.

У Нікополі немає безпечних районів. Російські снаряди дістають усюди. Ворог гатить по місту з РСЗВ та важкої артилерії. Наразі тут потрощені або вщент зруйновані понад 4 тисячі об’єктів  – багатоповерхівки, приватні будинки, магазини, приміщення медичної та соціальної сфери.

«Те, що можна зробити зразу – робимо. По відновленню руйнувань є в нас затримка. Але ми все одно ремонтуємо будинки», – говорить міський голова Олександр Саюк.

За 6 місяців на ліквідацію наслідків обстрілів з міського бюджету витратили майже 10 мільйонів гривень. Але це ніщо в порівнянні з людськими життями. Росіяни вже вбили 22 нікопольця, понад 150 отримали поранення.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×