Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
433
433

Як заклади культури і освіти Нікополя допомагають військовим (відео)

oiuolkhjøloihloi

Як заклади культури і освіти Нікополя допомагають військовим, розповіли у міській раді. Повідомляє Nikopolnews.

Щорічно, 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну працівники закладів культури і освіти нашого міста долучилися до волонтерського руху й щоденно допомагають захисникам. У вільний від роботи час, вони роблять все задля того, аби вчасно відправити найнеобхідніше.

«З початку війни ми почали свою волонтерську діяльність. Спочатку було важко. Ми побачили дуже велику потребу у нашій роботі», – говорить Ніна Оселедчик, працівник закладу освіти, волонтерка.

Зараз для потреби фронту волонтерки відшивають велику кількість спідньої та термобілизни. Плетуть маскувальні сітки. В’яжуть шкарпетки, мітенки.

Також освітяни Нікополя співпрацюють зі шпиталями. Виготовляють для поранених бійців найнеобхідніше.

«Майже з першого дня повномасштабного вторгнення ми організували пошивочний цех.За кошти грантів придбали машинки та необхідне обладнання. Ми вже дуже багато чого відшили. І балаклав, і футболок, і трусів. Також в’яжемо теплі шкарпетки. Таких виробів у нас тисячі», розповідає заступник директора школи мистецтв Лариса Скрипченко.

Як заклади культури і освіти Нікополя допомагають військовим: відео

Працівники закладів культури теж допомагають українським захисникам. Їх місія – зігріти фронт!

«Ми всі хочемо скорішої Перемоги. Ми подумали, чим ми можемо бути корисними для фронту. Вирішили зайнятися виготовленням окопних свічок», говорить Наталя Василенко, працівник культури, волонтерка

Виготовляти окопні свічки працівники культури навчилися самостійно. Працюють вони про будь-яких умовах. Навіть, коли немає світла. Допомагають працівникам культури виготовляти окопні свічки небайдужі мешканці міста.

Користуючись нагодою волонтери просять приносити їм баночки або парафін. Чим більше у них буде матеріалу, ти більше окопних свічок вони зможуть виготовити для військових.

Детальніше дивіться на відео.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×