Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
163
163

Медики Нікопольщини пройшли тренінги з ментального здоров’я (фото)

Медики Нікопольщини пройшли

Медики Нікопольщини пройшли тренінги з ментального здоров’я. Про це повідомили у міській раді, передає Nikopolnews.

Навчання проходило в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я за підтримки ВООЗ у Дніпропетровській області

30 медичних працівників первинної ланки та міської дитячої лікарні завершили п’ятиденний навчальний тренінг Mental Health Gap Action Programme. Це глобальна флагманська програма ВООЗ, спрямована на підвищення доступу до послуг з охорони психічного здоров’я шляхом залучення неспеціалізованих із психічного здоров’я кадрів (наприклад, сімейних лікарів) до надання допомоги людям із психічними розладами.

Проходження навчання за програмою mhGAP дає можливість фахівцям первинної медичної допомоги надавати медичні послуги в межах нового пакету Програми медичних гарантій «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

«Пацієнт повинен бути в центрі будь-якої допомоги, відчути, що його не засуджують і насправді хочуть допомогти. Навчання буде сприяти збільшенню доступності медичної допомоги для людей з психічними, неврологічними розладами. А також навчить колег правильно та ефективно комунікувати з пацієнтом, який звернувся з будь-якою іншою проблемою», – розповіла медична директорка Нікопольської міської дитячої лікарні Олена Полякова.

За словами учасників, подолання прогалин у сфері психічного здоров’я надзвичайно актуальне для них з огляду на надзвичайний гуманітарний стан в Україні. Отримані знання та навички вони медичні працівники бцдцть застосовувати на практиці надаючи допомогу своїм пацієнтам.

Медики Нікопольщини пройшли тренінги з ментального здоров’я: фото

photo 2023 10 19 14 08 48 2

photo 2023 10 19 14 08 49

photo 2023 10 19 14 08 49 2

photo 2023 10 19 14 08 49 3

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×