Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3008
3008

«Лежала на ліжку в калюжі крові»: медики з Нікополя врятували жінку з катастрофічною матковою кровотечею

медики з Нікополя врятували жінку

Днями медики з Нікополя врятували жінку з катастрофічною матковою кровотечею.

Про це розповіла Валентина Марченко, передає Nikopolnews.

Медики швидкої допомоги отримали виклик з приводу маткової кровотечі у 34-річної жінки, яка проживає у маленькому степовому селі.  До неї на допомогу виїхала медична бригада з смт Новопокровка, що входить до складу станції Нікопольської швидкої допомоги.

«Після прибуття бригади на місце події фельдшер  Давидова Мирослава Юріївна застала жахливу картину – жінка лежить на ліжку в калюжі крові і кровотеча продовжується, пацієнтка катастрофічно втрачає кров. . Фельдшер залучила собі на допомогу водія Кучерявого Володимира Миколайовича, доручила йому притискати жінці черевну аорту кулаком до хребта, сама швидко зробила внутрішньовенні доступи на обох руках, розпочала потужну замісну інфузійну терапію, ввела кровозупинні засоби», йдеться у повідомленні.

Медики з Нікополя врятували жінку з катастрофічною матковою кровотечею

447890981 1190089012010049 5968125253832193368 n

У двох фельдшер разом з водієм переклали жінку на каталку й вирушили у дорогу до Дніпра.

«Але дорога до Дніпра не близька, фельдшер прикинула, що запасу необхідних в такому випадку розчинів для інфузії їй може не вистачити, оскільки переливала рідини вона дуже швидко, зателефонувала на «103» і попросила вислати їй на допомогу ще одну бригаду», пише Валентина Марченко.

Їй на допомогу виїхала бригада інтенсивної терапії та реанімації. До зустрічі з колегами, фельдшера перелила пацієнтці 1,8 л кристалоїдів та кровозамінних препаратів. Потім жінку передали медикам з обласного центру, які доставили її у перинатальний центр. Життя 34-річної жінки було врятовано.

Новини Нікополя і району: За допомогою спеціального транспорту: з Нікополя евакуювали літню жінку

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×