Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
699
699

Залишилися без даху над головою: як мешканці Нікополя та району ліквідовують наслідки обстрілів

як мешканці Нікополя та району ліквідовують наслідки обстрілів 4

Мешканці Нікополя та району, протягом тижня знову, перебували під обстрілами. Смертоносні російські снаряди завдали великої шкоди як в місті, так і у селах поблизу.

Як люди ліквідовували наслідки обстрілів розповіла журналістка Олена Мендалюк, передає Nikopolnews.

У Нікополі в квартирі літнього подружжя російський снаряд залишив у стелі велику діру. Пані Ірина каже, їхнє життя врятувало те, що під час ворожого удару з чоловіком не були вдома. А від оселі, яку облаштовували 40 років, майже нічого не лишилося.

«Багато сміття, після гарного ремонту. Повилітало скло у спальні, на балконі. Кіт збіг, не можу знайти. Думаю, що живий», говорить Ірина Кузминова.

Як мешканці Нікополя та району ліквідовують наслідки обстрілів

Росіяни поцілили по житловому кварталу в центрі міста вдень. Один зі снарядів пробив дах будинку, у квартирах вибиті вікна. Того дня було поранено троє місцевих мешканців.

«Все повилітало, до цього часу не можу оговтатися від того всього. Не знаю, що сказати, в шоці», говорить Катерина, місцева жителька.

Щоденний ворожий вогонь для нікопольців уже став буденністю, часу на перепочинок зовсім немає. Щойно скасували загрозу обстрілу, люди виходять ліквідовувати наслідки.

як мешканці Нікополя та району ліквідовують наслідки обстрілів 3

Напередодні окупанти завдали наймасштабнішого обстрілу по району за весь час великої війни.  Протягом доби росіяни пошкодили майже 70 будинків, інфраструктурні об’єкти та храм.

«Є інформація про одного пораненого. Це житель Мусіївки. Як повідомили, його підлікували і він лікується вдома. … З них орієнтовно 2-3 домоволодіння ті, які не підлягають проживанню. Також ми бачимо наслідок руйнацій одного з таких домоволодінь там, де руйнація є дуже сильно значною», розповів Олександр Ковальов, в.о. старости Придніпровського старостинського округу.

Зі сльозами на очах наслідки обстрілів свого будика прибирає Наталія Дмитрівна. Жінка розповідає, що в на мить вибуху була з чоловіком одній з кімнат. Вони вижили дивом, але тепер подружжя лишилося без даху над головою.

як мешканці Нікополя та району ліквідовують наслідки обстрілів

«Як ми живі залишилися – я взагалі дивуюся. Хочемо щось відремонтувати, а вдруг ще будуть прильоти, зараз така ситуація, що не знаєш, коли воно і куди прилетить», говорить Наталія, жителька Червоногригорівської ОТГ.

Без домівки залишили росіяни й пані Аллу. Жінка говорить, зазвичай під час тривоги спускається з чоловіком у підвал, цього разу не встигла.

«Будинок зруйнований, кухні немає, літньої кухні немає. Нічого немає, головне, що я осталась жива і мої сусіди живі», каже Алла, жителька Червоногригорівської ОТГ.

як мешканці Нікополя та району ліквідовують наслідки обстрілів 2

Вже 4 приліт від початку обстрілів Нікопольщини, артилерійський снаряд поцілив й по території місцевого храму. Це лише одна з вирв. Через потужну вибухову хвилю у церкві обвалилась стеля та вибило вікна. Прибирати наслідки допомагають парафіяни.

«Найбільше, що дивує, за всі ці 4 рази не було пошкоджено жодної ікони. Тобто все, що падає на підлогу, все лишається абсолютно цілим. Ну, це просто диво», говорить настоятель храму Павло Черкасов.

Попри щоденний терор росіян,нікопольці ліквідовують наслідки обстрілів й не збираються залишати рідні домівки.

Ще новини Нікополя: На тому березі – армія РФ. Репортаж із Нікополя від DW

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу