Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
225
225

Мешканцям Нікополя розповіли, на що видається компенсація за «Пакунок малюка» у 2024 році

Мешканцям Нікополя розповіли, на що видається компенсація за

Мешканцям Нікополя розповіли, на що видається компенсація за «Пакунок малюка» у 2024 році. Роз’яснення надали в управлінні соціальної політики.

Про це йдеться на офіційному сайті міської ради, передає Nikopolnews.

13 лютого цього року вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України №136 від 9 лютого 2024 року. Нею продовжено термін можливості отримати компенсацію вартості «пакунку малюка» до 31 грудня 2024 року.

Мешканцям Нікополя розповіли, на що видається компенсація за «Пакунок малюка» 8d2abeed67a8c0ee378e123181ee3aff XL

Родина, в якій народилася дитина, має право на отримання від держави одноразової допомоги у вигляді «пакунка малюка» (бебі-бокса). «Пакунок малюка» – це одноразова  допомога від держави cім’ям з новонародженими дітьми для їх підтримки та забезпечення належного догляду за немовлям.

«Пакунок малюка» видається в пологовому відділенні. У ньому є: підгузки, пелюшки, ковдри, дитячий одяг для новонароджених різного розміру, матрац, рушник, засоби гігієни, іграшки тощо.

В той самий час, замість «Пакунку малюка», батьки можуть отримати грошову компенсацію. З січня 2024 року її розмір становить 7689 гривень.

Pakunok maluka 1

Важливо! З 1 січня 2024 року компенсація знову виплачується на поточний рахунок із спеціальним режимом використання відкритий в АТ КБ «ПриватБанк».

При цьому, поповнення спеціального рахунка, зняття з нього готівки та переведення коштів забороняється. Грошову компенсацію можна витратити тільки для придбання дитячих товарів протягом року з дня зарахування коштів у закладах торгівлі, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»  у 2020-2024 роках та внесені до реєстру учасників пілотного проєкту.

Більш детальна інформація за телефоном: 0669483106.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×