Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
779
779

«22 місяці на нас летять снаряди з ЗАЕС»: секретар міської ради Нікополя відвідав Боснію та Герцеговину

секретар міської ради Нікополя відвідав Боснію та Герцеговину

Нещодавно секретар міської ради Нікополя Іван Базилюк відвідав Боснію та Герцеговину з навчальним візитом. Під час якого говорили про відбудову України та нашого міста після війни.

Про це Іван Базилюк написав на своїй сторінці у «Фейсбук», передає Nikopolnews.

З 2015 року Нікополь є учасником європейської ініціативи «Угода мерів – Схід». Наше місто спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України продовжує напрацьовувати шляхи відродження та відбудови країни після війни.

Так, нещодавно 11 українських громад, які є учасниками європейської ініціативи «Угода мерів – Схід»  були запрошені на навчальний візит до Боснії та Герцеговини. Нікопольську громаду  представляв секретар міської ради Іван Базилюк. Всі витрати на візит, взяла на себе приймаюча сторона.

 «Балканський регіон мав ті самі проблеми післявоєнного відновлення, які на зараз проходитиме Україна. Тому їх досвід дуже цінний для нашого міста, у якого цей процес ще попереду», говорить Іван Базилюк.

Представникам українських громад, під час навчального візиту  представники органів влади, енергетики, науки та культури розповіли про напрацювання країни в процесі післявоєнного відновлення. Вони говорили не тільки про успіхи, а й помилки.

440603273 2206004876241293 7121177975642636275 n

Українці відвідали столицю Сараєво та місто  Мостар. Саме в цих містах найбільше постраждало об’єктів житлової інфраструктури.

«Відновлення цих міст йшло багато років, для цього були залучені кошти  Євросоюзу. Цікаво, що під час відбудови акцент робили на відновлюваних джерелах енергії – вітряній та  сонячній.  А враховуючи, що нарізі наша енергетика значно пошкоджена атаками росіян, їх досвід в плані енергоефективності та енергозбереження дуже корисний», каже секретар міської ради.

Він подякував команді «Угода мерів – Схід» – Крістофу Фрерінгу, Маргариті Камасі, Оксані Кисіль, Максиму Верещаку, а також керівництву міст Сараєво та Мостар за можливість обміну досвідом й ще розповісти про незламне місто Нікополь.

«Наше місто, яке знаходиться під постійними обстрілами вже 22 місяці, що ворожі снаряди летять до нас з території найбільшої в Європі Запорізької АЕС, та що минулого року ми героїчно подолали кризу, яку спричинили росіяни підірвавши Каховську ГЕС», додав Іван Базилюк.

На згадку про  Нікополь, Іван Іванович передав колегам книжки про історію нашого краю.

Новини Нікополя і району: «ЗАЕС в заручниках у терористів»: Зеленський закликав світ до тиску на росію

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×