Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1570
1570

Нікопольцям розповіли про облаштування та використання індивідуальних колодязів

Нікопольцям розповіли

Нікопольцям розповіли про облаштування та використання індивідуальних колодязів. Повідомляє Nikopolnews з посиланням на Нікопольську міську раду.

В умовах руйнування об’єктів інфраструктури внаслідок бойових дій постає проблема забезпечення населення доброякісною питною водою. В умовах відсутності централізованого водопостачання використовується вода з альтернативних джерел (колодязі, бювети, каптажі тощо).Велику актуальність для забезпечення питних потреб мають шахтні колодязі.

«Санітарними нормами та правилами передбачено, що колодязь має бути ізольований від проникнення поверхневого стоку (дощових і талих вод). Територію поблизу колодязя треба утримувати в чистоті, а у радіусі 50 м від нього не дозволяється здійснювати миття транспортних засобів, водопій тварин, влаштовувати водоймища для водоплавної птиці, розміщувати пристрої для приготування отрутохімікатів та іншу діяльність, що може призвести до забруднення ґрунту та води», – йдеться у повідомленні.

 Нікопольцям розповіли про облаштування та використання індивідуальних колодязів

Нікопольцям розповіли

Колодязі повинні відповідати певним конструктивним вимогам, основні з яких полягають у наявності глиняного «замка» та огорожі навколо колодязя, навісу над ним, ремонтних скоб та ємності для забору води.

«Колодязь має бути утепленим, а матеріал для стінок колодязя потрібно влаштовувати монолітним залізобетоном, бетонними або залізобетонними кільцями, за їх відсутності – керамікою, цеглою, каменем. Стінки колодязя повинні бути щільними, без шпарин», – розповідають у міській раді.

Питна вода, призначена для споживання людиною, при цьому повинна бути безпечною в епідемічному відношенні, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад. Вживання небезпечної в епідемічному відношенні питної води з колодязя може привести до виникнення інфекційних захворювань (вірусного гепатити А, черевного тифу, дизентерії, холери, ротавірусної інфекції, лептоспірозу тощо), а води із хімічним забрудненням – до водно-нітратної метгемоглобінемії, карієсу або флюорозу.

«Саме тому рекомендуємо власникам колодязів здійснювати періодичний контроль безпечності та якості питної води», – говорять у міській раді.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×