Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
327
327

У Нікопольській дитячій лікарні впроваджують Хібукі-терапію (відео)

Без імені

У Нікопольській дитячій лікарні впроваджують Хібукі-терапію. Про це йдеться у сюжеті міської ради, передає Nikopolnews.

Хібукі – це програма Ізраїлю з підтримки, які пережили травматичні події. В тому числі пов’язані з війною. Психологи й психотерапевти вважають цей метод одним з кращих методів у подоланні посттравматичного синдрому у дітей. Наразі досвід хібукі-терапії переймають й українські лікарі. А у Нікопольській дитячій лікарні його ще й удосконалюють

«Ми перша лікарня в Україні, яка започаткувала хібукі-терапію й де хібукі зайшов у палату», розповіла Юлія Ролдугіна, медичний директор стаціонарної допомоги педіатричного відділення дитячої лікарні.

У Нікопольській дитячій лікарні впроваджують Хібукі-терапію: відео

Хібукі-терапія є новою для України, але вже показала гарні результати у лікуванні тривожних станів у дітей. Бо ця іграшка вміє обіймати, слухати, може витерти сльози. Може  стати тим, хто втішить і зрозуміє

«Не кожна дитина й дорослий може сказати: «я боюсь», «мені погано», «я втомився через війну». А через хібуки, ми транслюємо свої почуття. Бо ця іграшка допомагає нам передати всі почуття», розповіла Наталія Черемнова, клінічний психолог.

Купити чи продати іграшку Хібукі неможливо. Дитина взаємодіє з нею у лікарні. Або безоплатно отримую від терапевта. Методика та сама іграшка захищенні авторським правом. Сьогодні іграшки Хібукі виготовляють у Дніпрі за кошти меценатів. Таким чином м’яка допомагає дитині і вдома.

Якщо у вашої дитини є тривожність, то для її подолання можете звернутися до фахівців Нікопольської дитячої лікарні за телефоном: 050 169 57 60.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×