Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
3455
3455

«Чуємо, тихо, поїхали»: як Нікополь живе під залпи ворожої артилерії

як Нікополь живе під залпи ворожої артилерії 2

Понад два роки Нікополь живе під залпи ворожої артилерії. В місті продовжує працювати бізнес. Потроху повертаються люди.

Про це йдеться у сюжеті Олени Мендалюк, передає Nikopolnews.

Понад 2 роки ворог гатить по мирному Нікополю. Руйнує  цивільну інфраструктуру й вбиває мирних жителів. У понеділок 9 вересня окупанти вбили 16-річну дівчину. Її тіло рятувальники дістали з-під завалів. Того дня. Внаслідок обстрілу поранення отримали ще троє жителів Нікополя.

«Жіночка загинула он там, 8-під’їзна п’ятиповерхівка, наче там по дорозі йшла з донькою в гості чи куди. Я чула, що вона собою закрила свою дочку. Жінці – 42 роки, а доньці я не знаю, її забрали в лікарню», говорить Наталя, місцева жителька.

Як Нікополь живе під залпи ворожої артилерії: відео

В центрі Нікополя всюди сліди війни. У багатоповерхівках немає жодного вцілілого вікна . Все затулено листами ОСБ або плівкою. Осколками від снарядів посічені фасади, двері та металеві опори.

З розбитими вхідними дверима та потрощеною вивіскою продовжує роботу один із стоматологічних кабінетів.

«О 07:30 виліт, і ми так зорієнтувались – центр. Ми пересиджуємо ці моменти, бо можуть бути підряд. Чуємо, тихо, поїхали. Біля ґанку був приліт, його видно. Снаряд – це артилерійський снаряд, це не дрон. Гучний якийсь, дуже великий», каже Антоніна, стоматолог.

як Нікополь живе під залпи ворожої артилерії

Жінка говорить, що всередині все ціле – стіни, обладнання, меблі. Попри обстріли цей стоматологічний кабінет не закривався ні на день. Поки будуть клієнти, буть працювати.

«Клієнти є, тому ми їхати як би. І розуміємо, десь усередині, що треба б, може виїхати. Може це безглуздо, що ми ще тут знаходимося. Але все одно», додає стоматологиня.

Люди кажуть, ворог цілеспрямовано б’є по житлових кварталах і артилерією, і дронами-камікадзе. Днями з безпілотника скинули боєприпас на одну з АЗС. Дві з 4-х колонок вщент зруйновані. Обійшлося без жертв. Росіяни вгатили, коли АЗС ще не працювала.

Біля шиномонтажу, яким керує пан Олександр, вже прилітало з усіх боків. Осколками пошкоджене його майно. Але закриватися, поки що він не готовий.

«Закритися багато розуму не потрібно, а от відкритися. Поки чекаємо, не зрозуміло чого… Скоро буде перемога, так що все буде нормально», говорить Олександр, керівник шиномонтажу.

як Нікополь живе під залпи ворожої артилерії 3

Попри обстріли, нікопольці повертаються у рідні домівки. Чоловік, на ім’я Олександр виїжджав на рік до Німеччини. Там йому зробили операцію на серці, пройшов реабілітацію і говорить не зміг більше бути на чужині. В безпеці лишив дружину, а сам тепер доглядає за господарством.

«Тут в мене свій будинок, собака, кіт, господарство – пару курок купив. Шкода залишати, а що там в Німеччині», говорить чоловік.

Армія рф продовжує гатити по Нікополю. В місті пошкоджено або зруйновано майже 5 тисяч будинків.

 

Ще новини Нікополя: У серпні 9 собак з Нікополя поїхали у Німеччину

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×