Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
566
566

Як у Нікополі під обстрілами волонтери допомагають військовим (відео)

Як у Нікополі під обстрілами

Як у Нікополі під обстрілами волонтери допомагають військовим, розповіли журналісти каналу «Інтер». Повідомляє Nikopolnews.

Попри щоденні обстріли, у Нікополі продовжує працювати потужний волонтерський рух. В одному з таких волонтерських центрів відшивають спідню білизну та термобілизну для військових, в’яжуть шкарпетки й плетуть маскувальні сітки.

Зараз у цьому волонтерському центрі жінки відшивають білизну та термобілизну для військових. Для поранених військових, у шпиталі вони навіть розробили спеціальний крій. Жінки згадують, що тканину на першу партію купляли за власні кошти. Потім почали допомагати місцеві мешканці, які приносили навіть постіль. Зараз окрім спідньої білизни, волонтерки відшивають і термобілизну. Працюють вони під звуки вибухів. Коли дуже гучно, спускаються до укриття.

«Це у нас термобілизна – штани й кофта. Все це обходиться у 600 грн. Ми в тому році віддали 900 комплектів, в цьому році, навіть зима ще не почалась, ми вже 400 віддали», розповідає Олександр Вітько, засновник благодійного фонду.

Як у Нікополі під обстрілами волонтери допомагають військовим

Тут же в’яжуть і шкарпетки для військових. Нині на рахунку у волонтерок вже понад 5 тисяч пар.

«Купуємо одяг у секонд-хенді, розпускаємо його і плетемо носки. Ось ті всі носки зі светрів з секонд-хенду. Це треба ще знати, які розпускаються, а які – ні. Щоб були кофтинки, щоб не було гудзиків, щоб гарно розпускалися. Так, стали майстерницями, бачите. Хлопцям важко, нам не важко», розповідає волонтерка Наталя.

А у сусідній кімнаті дівчата плетуть маскувальні сітки. Одну сітку вони виготовляють два дні. Потреба на них дуже велика.

Зараз у волонтерів бракує матеріалу і на сітки, і на термобілизну. Аби заробити гроші, планують провести аукціон.

«Хлопці передали нам з передової тубус від снаряда. А це наша художниця розмалювала ось таку красоту. І ми хочемо виставити її на аукціон для того, щоб заробити кошти на придбання тканини», говорить Олександр Вітько.

За цей лот волонтери сподіваються виручити до 80 тисяч гривень. Цих грошей має вистачити, аби закрити потреби по матеріалах на отримані запити.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×