Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2084
2084

Нікополю просять присвоїти звання «Місто-герой України» або «Місто-Української Слави», – петиція

Нікополю просять присвоїти звання «Місто-герой України» або «Місто-Української Слави», - петиція

Нікополю просять присвоїти звання «Місто-герой України» або «Місто-Української Слави». 22 серпня відповідна петиція з’явилася на сайті президента України, передає Nikopolnews.

Її автор Юрій Іванченко. В тексті петиції чоловік описує, чому Нікополь потрібен особливий статус.

“Нікополь – четверте місто за чисельністю населення в Дніпропетровській області. Розташований на північному березі Каховського водосховища. Він був заснований в 1630-х роках як Микитин Ріг (на стратегічній переправі). На місці сучасного Нікополя була розташована Козацька Січ. У 1648 році, на цих землях, був обраний гетьманом Богдан Хмельницький”, пише чоловік.

За його словами, Нікополь завжди був центром історичних подій. А зараз є немов щитом для центральної частини країни, знаходиться під постійними обстрілами російських терористів з протилежного боку водосховища. Сьогодні російські окупанти знищують славетне місто Нікополь.

“… Вважаю, що з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті свого міста під час відсічі збройній агресії Російської Федерації проти України, місто Нікополь може претендувати на отримання почесного звання “Місто-герой України” або “Місто – Української Слави” (задля впровадження нової назви почесного звання й відмови від російської кальки)”,
додає в тексті петиції Юрій Іванченко.

Аби дану петицію розглянув президент України Володимир Зеленський, за 87 днів вона повинна набрати 25 000 голосів. Петицію можна підписати за  посиланням.

“Врятуйте беззахисне місто Нікополь!” – на сайті Президента України з’явилася петиція

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×