Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
71
71

«У суперників немає повітряних тривог»: Оксана Ботурчук з Нікополя розповіла, як готувалася до Паралімпіади-2024

Оксана Ботурчук з Нікополя розповіла, як готувалася до Паралімпіади 2024

Оксана Ботурчук з Нікополя розповіла, як готувалася до Паралімпіади-2024. Вона пройшла у серпні у Парижі.

На цьогорічних Паралімпійських іграх уродженка Нікополя Оксана Ботурчук здобула «срібло» у бігу на дистанції 100 метрів, та «бронзу» – на 400 метрів. Для Оксани це була четверта Паралімпіада.  У Парижі наша землячка стала рекордсменкою за кількістю здобутих медалей у Паратлетики.

Про це йдеться на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

До цьогорічних Паралімпійських ігор Оксана готувалася лише рік, через народження дитини. Тренувалася до 10 разів на тиждень. За словами Оксани, професійний спорт сам по собі є тяжким, а російські атаки іноді унеможливлюють тренування.

Оксана Ботурчук з Нікополя розповіла, як готувалася до Паралімпіади-2024: відео

«Ми одного разу тренувались і була ракетна атака. Охорона дуже контролює, щоб під час повітряної тривоги всі йшли в укриття. А я їм кажу: ви розумієте, що у суперників немає повітряних тривог. Я маю зробити план своєї роботи», каже спортсменка.

Їхати на змагання до Парижу вона не збиралася. Але звідти привезла дві медалі та неймовірно приємні відчуття.

Оксана Ботурчук з Нікополя розповіла, як готувалася до Паралімпіади 2024 3

«Коли я пробігла і мій гайд каже: Оксана, ми в трійці. А потім ще повертається і каже: ми другі. Це був просто розрив емоцій. Для мене в той момент я зробила щось неможливе для самої себе», розповідає Оксана.

Дівчина виховувалася у родині спортсменів. Батько був майстром спорту з самби, а мати займалася легкою атлетикою. Коли їй було 9 років, вона вперше потрапила на тренування.

«Я відразу закохалась у цей вид спорту. Він мені дуже подобався, бо тут можна і бігати, і стрибати, і висіти, і є силові вправи. Це не значить, якщо ти бігун, то ти тільки бігаєш», сказала рекордсменка.

Оксана Ботурчук з Нікополя розповіла, як готувалася до Паралімпіади 2024 2

У 13 років Оксана потрапила в ДТП. До цього вона вже мала проблеми з зором. Після аварії бачити стала ще гірше. Зараз Оксана Ботурчук не бачить на відстані понад два метри та має інвалідність.

«Десь близько трьох років йде на те, щоб організм перелаштувався жити по-новому. Потім ти стаєш абсолютно нормально адаптованою людиною», каже параатлетка.

За словами Оксани Ботурчук, брати участь в Паралімпіаді більше не планує. Вона хоче проводити більше часу з дітьми та відпочити від змагань.

Ще новини Нікополя: Начальник Дніпро ОВА зустрівся з чемпіонами (фото)

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу