Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
155
155

Освітяни Нікополя вже майже рік здають кров для поранених бійців на фронті (відео)

Освітяни Нікополя вже майже рік здають кров для поранених бійців на фронті (відео)

Освітяни Нікополя вже майже рік здають кров для поранених бійців на фронті. В рамках меморандуму між відділом освіти та науки і товариством Червоного хреста у місті проходить акція щодо популяризації здачі донорства крові.

Про це йдеться у сюжеті міської ради, передає Nikopolnews

В Україні триває повномасштабна війна і поповнення запасів крові для поранених бійців, які проходять лікування у медичних закладах області вкрай необхідне.  Майже рік тому до цього процесу долучилися і освітяни Нікополя.

«Здача одного донора крові – це спасіння трьох людей. Зараз це дуже актуально. Тому що ми повинні допомагати військовим, які пораненні лежать у госпіталях. Ми повинні допомагати й цивільному населенню, а також діткам з онкозахворюваннями», говорить Людмила Малеванна, голова міської організації товариства Червоного Хреста України.

3

Першими цю ініціативу підхопили вчителі фізкультури навчальних закладів нашого міста.

«Я маю рідку групу крові. Здаю кожні 2 місяці і вважаю що, це мій вклад у перемогу»,  каже Іван Скрипник, вчитель фізкультури гімназії № 17.

4

Ця акція триває з травня 2023 року і кожного разу до неї приєднуються все більше людей.

«Перемога у нас в крові. Ми здаємо кров для ЗСУ і хочемо, щоб вона їм допомогла», говорить Ірина Топол, вчителька, заступник директора з виховної роботи гімназії № 3.

Вчителька гімназії №3 Катерина Хасанова нещодавно вперше взяла участь в акції здачі крові. За її словами сьогодні і велика потреба у здачі крові.

«Це найменше, що ми можемо зробити для наших хлопців. Ми маємо якось їх допомагати. І здана нами кров дуже важлива для поранених бійців. Мені це нічого не коштує, а комусь це може врятувати життя», каже Катерина.

Освітяни Нікополя вже майже рік здають кров для поранених бійців на фронті (відео)

Подібні акції будуть проводити й надалі, щоб кількість донорів збільшувалася. Бо зараз, це дуже потрібно.

«Останнім часом, коли збільшилася інтенсивність обстрілів міста стає все більше поранених людей. Ми хотіли б, щоб наші нікопольчани проявили ініціативу і приходили здавати кров, у першу чергу, для поранених бійців», говорить Едуард Ковтун, заступник генерального директора КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові»

Освітяни Нікополя вже майже рік здають кров для поранених бійців на фронті: відео

Ще новини Нікополя: Червоний Хрест закликає нікопольців долучитися до донорства: хто може здавати кров

Читайте також: Ранок у Бєлгороді розпочався не з кави, а на НПЗ у Калузькій області завітали дрони (відео)

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×