Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1041
1041

«Снаряд – його не збити»: як працюють рятувальники Нікополя під час війни

рятувальники Нікополя

Як працюють рятувальники Нікополя під час війни, розповіли журналісти сайту «Суспільне». Вони поспілкувалися з одним з фахівців ДСНС Євгеном Пишним. Повідомляє Nikopolnews.

Євгеній Пишний закінчив національний університет цивільного захисту України у 2017 році. Потім потрапив працювати до Нікопольського району. Він говорить, що пишається своєю професією. Адже під час війни допомагає людям. Таким чином рятувальник робить свій внесок у перемогу.

«Стріляти по району почали влітку 2022-го року. Починали з РСЗВ “Град”, пакетами по 20 пострілів. Потім по Нікополю і району почала працювати ствольна артилерія. Якщо чуєш постріл з того берега ствольної артилерії, то маєш 5-6 секунд десь сховатися. Снаряд – його не збити. З початку цього року російські війська вже почали активно застосовувати БПЛА. Це як скиди, так і дрони-камікадзе», говорить Євгеній.

За його словами, підрозділи ДСНС першими приїжджають на місце події, розвідують обстановку, дізнаються, чи є травмовані, надають першу домедичну допомогу, викликають медиків швидкої допомоги.

«Найважче – це відчувати постійну небезпеку. Телефонують до чергової частини і кажуть: “У мене був “приліт”, там щось на городі лежить. Багато випадків є таких, що снаряди не розірвалися. Цим теж займається і ДСНС, і поліція. Виїжджають на місце, ідентифікують», каже чоловік

Під час війни, його мотивує незламність людей, які попри все продовжують вірити в перемогу.

Як працюють рятувальники Нікополя під час війни: відео

«Коли потрапляє снаряд у будівлю, у будинок, зносить стіни, дах… А люди виходять, вони, звісно, у шоковому стані, але такі: “Не страшно, головне – всі живі, здорові, а хату відбудуємо, машину купимо», додав Євгеній Пишний.

Після підриву Каховської ГЕС  рятувальники Нікополя допомагали розвозити воду у села району. У цьому їм допомагали колеги з Кам’янського та Синельникового. А ще за час війни на Нікопольщини відкрили 12 класів безпеки. Тепер у них рятувальники розповідають школярам про основи правил пожежної та мінної безпеки.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×